Er zijn inmiddels talloze LEGO-sets die gebaseerd zijn op zowel games als films en series. Denk hierbij aan Star Wars, Super Mario, The Lord of the Rings en Batman. Aan dat rijtje mag nu ook de gloednieuwe game Horizon Forbidden West worden toegevoegd. LEGO brengt namelijk op 1 mei een set uit van de Tallneck.

De Tallneck LEGO-set is voorzien van setnummer 76989 en is ontworpen door Isaac Snyder. LEGO-fans zullen vast een tijdje zoet zijn met het opbouwen van de set, want deze zal bestaan uit wel 1222 steentjes. Opgebouwd zal de Tallneck 34 centimeter hoog zijn, 21 centimeter breed en 17 centimeter diep. Het machinale beest zal te poseren zijn op een mooi bedje van flora-blokjes, bestaande uit een berkenboom, hoog gras en een roestig stoplicht met bladeren eromheen gewikkeld. De authentieke eigenschappen van de Tallneck zijn met oog voor detail nagemaakt in LEGO-blokjes en -onderdelen. Denk hierbij aan het typische schijfvormige hoofd, antennes die uit de nek van het beest steken en de lange poten.

De set zal daarnaast nog een machinaal beest bevatten, namelijk een Watcher, en is uit te rusten met verschillende kleuren ogen (blauw, geel of rood) en natuurlijk kan een LEGO-figuurtje van hoofdpersonage Aloy ook niet ontbreken. Zij is voorzien van zowel een speer als pijl en boog.

De adviesprijs van de LEGO-set bedraagt 80 euro en is vooruit te bestellen op de website van LEGO zelf.

De aankondiging van de LEGO Horizon Forbidden West Tallneck set kwam tegelijk met de release van de nieuwe game. Horizon Forbidden West is de opvolger van Horizon Zero Dawn uit 2017. Hoewel de game eerst exclusief op PlayStatoin 4 uitgekomen was, kwam de game later ook naar PC. De games zijn gemaakt door de Nederlandse PlayStation-studio Guerrilla Games.

Bekijk hier de Horizon Forbidden West Tallneck set van LEGO:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.