De Poolse gamestudio CD Projekt heeft aangekondigd dat ze de in de Verenigde Staten gevestigde game-ontwikkelaar The Molasses Flood hebben overgenomen. De studio is in 2014 in Boston opgericht door veteranen in het vak, die gewerkt hebben aan games als Bioshock, Halo en de Guitar Hero & Rock Band franchises. Daarnaast is The Molasses Flood bekend voor hun survivalgames als The Flame in the Flood en Drake Hollow.

Adam Kiciński, President en gezamenlijke CEO van CD Projekt, geeft aan dat ze altijd op zoek zijn naar gepassioneerde teams die games maken met hart en ziel. The Molasses Flood lijkt deze passie voor het ontwikkelen van games te delen met CD Projekt en zijn ervaren, kwaliteitsgericht en hebben een fantastisch inzicht op het gebied van technologie, aldus Kiciński. Hij is ervan overtuigd dat ze een hoop talent en vastberadenheid naar CD Projekt brengen.

Voor het oprichten van The Molasses Flood, was het volgens Forrest Dowling (Studio Head) hun doel om games te creëren die mensen raken en inspireren. Toen CD Projekt de studio benaderde over de mogelijkheid om samen te werken, zag het team een geweldige kans om een veel groter publiek te bereiken, aldus Downling. Het team is ontzettend enthousiast over deze samenwerking.

Wat dit verder betekent voor het ontwikkelen van nieuwe games, is nog niet bekend. Wat wel zeker is, is dat hoewel The Molasses Flood nauw samen gaat werken met CD Projekt RED, beide studio’s hun identiteit behouden en dat bestaande teams niet samengevoegd worden. The Molasses Flood zal gaan werken aan hun eigen ambitieuze project, wat gebaseerd is op een van CD Projekt RED’s IPs. Dus wie weet dat we binnenkort een aankondiging gaan zien van The Witcher 4? Of een gloednieuwe gameserie?

De overname van de studio lijkt in ieder geval een goede match te zijn.

Momenteel is CD Projekt RED bezig met het ontwikkelen van next-gen versie van Cyberpunk 2077 en The Witcher 3: Wild Hunt. Beide versies staan gepland voor 2022.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.