De Sims 4 blijft maar content maken en dat is echt geen schande, want met deze nieuwe Kit en een nieuwe gamemodus maakt het mijn game net weer even completer en wellicht die van jou ook.

Prachtige Planten Kit
Laten we beginnen met de nieuwe Kit, namelijk de Prachtige Planten Kit. Ik had een tijdje geleden al veel planten gedownload als custom content, maar met dit pakket heb ik die helemaal niet meer nodig! Ik ben gek op planten in huis, zowel in mijn eigen huis als het huis van mijn Sims. Hoe groener hoe beter, maar de mogelijkheid om planten te plaatsen waren nogal beperkt. Er is niet veel plantenkeuze in de base game en de potten zijn ook niet altijd om over naar huis te schrijven. Maar de Prachtige Planten Kit gaat hier verandering in aanbrengen. Er zullen nieuwe potplanten, maar ook hangplanten beschikbaar zijn, zodat je elke ruimte kunt omtoveren tot je eigen thuisjungle. Op de eerste beelden zie ik vooral heel veel hangplanten, kleine plantjes om in je kasten en op boekenplanken te zetten en zelfs een plant die de gordijnen helemaal omlijst! Ik kijk erg uit naar dit pakket en gelukkig is het pakket al vanaf 9 november verkrijgbaar voor mac en PC via Origin en Steam, PlayStation 4 en 5, Xbox Series X|S en Xbox One. Kom maar op met al die zuurstofrijke en luchtzuiverende planten.

Scenario’s
Ja, je leest het goed! Zodra je game geüpdatet is kun je verschillende scenario’s spelen met je Sims. Een scenario is een op doelen gebaseerd verhaal, waarbij de keuze die je maakt invloed heeft op het verloop van het spel. Dit laatste is dus niet anders dan een gewone game in De Sims 4, maar de doelen voegen zeker wat toe en lijkt natuurlijk ook wel op de zogeheten challenges (ze zijn alleen wellicht wat minder extreem). Er staan nu een drietal scenario’s klaar en deze zullen de komende tijd steeds worden uitgebreid. Een van de huidige scenario’s is maar tijdelijk te spelen, namelijk vanaf vandaag tot 17 november, dus grijp je kans en houd vooral de homepagina van je game in de gaten! Scenario’s zijn per direct te spelen op alle platforms en zijn onderdeel van een gratis base game update.

Tot slot
De game wordt tevens voorbereid op een nieuwe manier van content toevoegen, namelijk de Sims Bezorgexpres (SBE). Sims Bezorgexpres kan Sims-bezorgingen leveren zonder dat je daar een volledige game-update voor nodig hebt. Wat voor dingen krijg je dan met een Sims Bezorging hoor ik je denken. De Sim Guru’s zeggen daar het volgende over:

  • Een Sims Bezorging kan uit content voor Creëer-een-Sim of Bouwen bestaan.
  • Een Sims Bezorging kan uit kleinere aanvullingen op de gameplay bestaan, waar geen volledige update van de basisgame voor nodig is.
  • Daarnaast kan een Sims Bezorging uit piepkleine verbeteringen bestaan, waar ook geen volledige update van de basisgame voor nodig is.
  • Een Sims Bezorging is altijd gratis.

Het scheelt wellicht wat in de laadtijden van je game als nieuwe content op deze manier toegevoegd kan worden, zodat je niet een eeuwigheid hoeft te wachten om de game te updaten. Ze beloven binnenkort meer informatie hierover.

Voor nu is er weer genoeg te doen in De Sims 4, mijn uitdaging loopt op de achtergrond, dus ik ga snel weer verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.