Hoera! Er is een feestje te vieren! En wat voor een feestje, want bordspel Ticket to Ride viert haar 15-jarig bestaan en dat wordt gevierd met een gloednieuwe editie van het bordspel dat bij vele families regelmatig op de tafel komt te liggen. Ren nu snel naar de winkel, want deze Limited Edition- release is slechts beperkt beschikbaar!

Al eerder hebben we op Female-Gamers.nl dit mooie feestje aangekondigd, maar het heugelijke moment is eindelijk aangebroken en de verjaardagseditie ligt nu in de (digitale) winkels. Ticket to Ride – Europe hebben wij eerder al mogen reviewen op deze website en dat was een groot succesverhaal. Lees hier de review zeker even terug. De conclusie was destijds als volgt:

‘Maakt Ticket To Ride – Europe de verwachtingen waar?’ Hier kan ik volmondig ja op antwoorden. Zeker wanneer je het bekijkt dat dit echt een familiespel is zullen zowel ouders als kids hier een hoop avonden eindeloos plezier mee beleven. Ik heb mij daarbij ook laten vertellen dat wanneer de kids de keuze hebben dit spel met grote regelmaat wordt gekozen. Het is continue verrassend en keer op keer is het spel anders, ook al speelt de geluksfactor een kleine rol. Voor de doorgewinterde bordspelers (waar ik mijzelf onder mag rekenen) is Ticket To Ride – Europe een zeer geschikt spel voor een party-avond of een perfect instapspel voor de niet-die-hard spelers. Heb je de gelegenheid om met 3, 4 of zelfs spelers te spelen dan is dit zeker aan te raden. Op deze manier kun je elkaar nét even iets meer dwarszitten. Bij een 2-spelerspel is dit toch wat minder het geval en is er helaas minder uitdaging. In tegenstelling tot veel kaartspellen heb je regelmatig het idee dat ze op elkaar lijken, dit concept is uniek en haalt daar zeker pluspunten mee.

Al met al is Ticket To Ride – Europe een bordspel met prachtig artwork, een hoop vrolijke kleurtjes en een goed doordacht spel. Dit bordspel mag in geen enkele bordspelkast van families ontbreken. (Ter info: bij onze eerste Ticket To Ride-ervaring heeft ondergetekende met zeker 50 punten voorsprong op de rest gewonnen!)”

Terug naar de 15th Anniversary Edition, want je hebt natuurlijk de “normale” editie, maar in deze limited versie ga je onvergetelijke avonturen beleven door de grootste steden van Europe en dat alles per trein natuurlijk, maar dan in een deluxe jasje. De treintjes en stations zijn gedetailleerder en zitten in prachtige unieke tinnen bewaarblikken. Daarnaast is er prachtig nieuw artwork en zijn er meer bestemmingskaarten dan ooit tevoren om naartoe te reizen. Twee tot vijf spelers gaan circa 60 minuten de strijd met elkaar aan door heel Europa.Hebben?! Ja natuurlijk! Aanschaffen is hier mogelijk. Tsjoeketsjoeketjsoektsjoek, alle passagiers instappen alstublieft!

© Asmodee
© Days of Wonder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.