Tijd voor bordspelnieuws! In het bordspel Challengers verzamel je het beste team om te winnen. Een hectisch, tactisch en onvoorspelbaar spel waarbij het tot het einde spannend blijft wie er als winnaar uit de bus komt.

Challengers is een interactief kaartspel welke je met één tot acht spelers in de leeftijd vanaf 10 jaar speelt en waarbij een potje zo’n 45 minuten duurt. Als het ware speel je een toernooi met je tegenstanders (of solo natuurlijk tegen het spel zelf) aan je eigen tafel tegen al je medespelers. Tovenaars, buitenaardse wezens, katten gangsters en de Kraken. In de zogeheten “Deck fase” kies je de leden voor je team en voegt deze vervolgens toe aan je deck. Er zijn 75 verschillende karakters om uit te kiezen en ieder hebben ze hun eigen spannende effecten. Doordat er veel keuze is zal ieder potje an sich een unieke ervaring zijn. Er zijn zes verschillende sets kaarten en daardoor kun je ieder potje nieuwe strategieën en synergiën ontdekken. In de wedstrijdfase is het de bedoeling om in het bezit van de vlag te blijven om de trofee van die ronde te winnen. Wanneer je gedurende zeven rondes de meeste fans en trofeeën krijgt dan kun je een finaleplekje bemachtigen. Versla je je tegenstander in de final dan ben jij de winnaar van Challengers!

Je stelt dus je dreamteam samen en je tegenstander heeft ook zijn eigen dreamteam samengesteld. Is jou team echter opgewassen tegen het team van je tegenstander of delf je het onderspit? Het toernooi draait er uiteindelijk in om de vlag in handen te krijgen. In principe speel je tot maximaal acht spelers tegelijk en is het spel onderverdeeld in matches die je één op één speelt. De winnaars van iedere ronde, ofwel de speler(s) die de meeste fans hebben weten te vergaren, gaan naar de volgende ronde waarbij een potje uiteindelijk 7 rondes duurt. Alleen de sterksten gaan uitmaken wie er daadwerkelijk de beste Challenger(s) is.

Bordspel Challengers! ligt nu in de winkels en is verkrijgbaar in het Engels. Durf jij de uitdaging aan om de ultieme Challenger te worden?

© Asmodee
© Z-MAN Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.