De aarde is in gevaar (alweer) en kwaadaardige krachten bedreigen de wereld zoals wij die kennen. Gelukkig leven we in een wereld van helden die de wereld kan bevrijden van al deze ellende. Samenwerken tussen deze is superbelangrijk om de strijd aan te kunnen gaan met de vijand, dus bezitten jullie over de juiste coöp-skills?

In Marvel D.A.G.G.E.R. kruip je in de huid van een van de 20 helden en voltooi je met maximaal vijf spelers allerlei missies over de hele wereld. Iedere held heeft verschillende krachten en heroïsche aspecten die passen bij verschillende speelstijlen. Je kunt daarmee kiezen welke held het beste jou en bij jullie team past. Binnen het team moet je goed samenwerken om het optimale uit alle krachten te halen. “D.A.G.G.E.R.” staat voor “Defense Alliance for Global and Galactic Emergency Response”. De onderdelen “Alliance” en “Emergency Response” zijn de drijvende kracht achter de manier waarop het spel wordt gespeeld.

Er zijn 20 helden verdeeld over 10 koppels. Elke held heeft dus een duo, die kies je niet, maar die krijg je. Hun krachten zijn vergelijkbaar, maar ze hebben wel een verschillende speelstijl. Zie hieronder bijvoorbeeld het Black Widows Natasha en Yelena. Yelena heeft een veel meer aanvallende stijl, terwijl Natasha vooral richt op de samenwerking tussen en versterking van anderen.

Alle helden hebben ook unieke support die je kunt vrijspelen. Peter Parker kan bijvoorbeeld Aunt May inroepen, maar anderen kunnen dit niet. Ook zijn er persoonlijke team-up abilities die je kunt vrijspelen door samen punten te verdienen. Zo is er bijvoorbeeld Into the Multiverse, waarmee iedere held direct de ondersteuning van zijn/haar partner kan krijgen, zonder dat je die hoeft vrij te spelen.

Dan nog even over de nemesis en wat dit allemaal kan veroorzaken. De nemesis veroorzaakt alle crisissen (lees: missies) over de wereld. Je kunt de nemesis op ieder moment aanvallen, maar pas bij de uiteindelijke confrontatie (beetje End Game idee) zou je hem kunnen verslaan. Een voorbeeld van een nemesis is Loki Laufeyson. Hij kan de helden uit hun kracht halen en ze in een hinderlaag lokken. Ook hebben ze allemaal hun eigen handlanger en vijandengroep die je tijdens de game tegen zult komen.

Zoals je kunt lezen is het geen makkelijke game en is het denk ik ook niet geschikt voor beginners, maar als je een Marvel fan bent dan zou het wel eens de moeite waard kunnen zijn om je te verdiepen in de wereld van tactische bordspellen. De art van de game ziet er in ieder geval wel heel tof uit, dus ik ben wel nieuwsgierig naar meer. De verwachte releasedatum is 30 juni 2023, dus stel je team alvast samen en houd vooral de instagrampagina’s van Asmodee en Fantasy Flight Games in de gaten voor het laatste nieuws over Marvel D.A.G.G.E.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.