In het weekend van 18 en 19 maart waren we aanwezig op Zuiderspel in Veldhoven, het jaarlijkse evenement gericht op bordspellen. We waren erg nieuwsgierig naar dit evenement en we werden absoluut niet teleurgesteld!

Het was geweldig om te zien hoe Zuiderspel steeds populairder wordt en steeds meer mensen aantrekt vanuit Nederland en België. De locatie, NH Koningshof in Veldhoven, is ideaal voor bezoekers uit Nederland en België en met meer dan voldoende parkeergelegenheid voor de deur kun je heel wat bordspellen inslaan. Dit jaar werd het evenement bezocht door maar liefst 2518 bezoekers, een recordaantal. Ondanks deze grote opkomst merkten we niets van de drukte mede dankzij de erg ruime opzet van het evenement en de vele enthousiaste vrijwilligers die ervoor zorgden dat alles vlot verliep. Bij binnenkomst kreeg onze jongste dochter een leuke puzzeltocht en een van de vrijwilligers hielp haar mee de eerste clue te vinden, super leuk!

Voor onze jongste dochter was er een leuke hoek ingericht met een grote versie van het spel Speed Cups, op de momenten dat we haar even kwijt waren konden we haar daar terugvinden. Er was een grote variatie in bordspellen die werden aangeboden. Van eenvoudige kinderspellen tot complexe strategische spellen, er was voor ieder wat wils. Hierbij was het ook echt ideaal dat je de meeste spellen ook daadwerkelijk kon uitproberen. Onze jongste dochter (6) was helemaal enthousiast over het rekenspel Formula. Uiteraard hebben we die daar ook gekocht en ze heeft hem zelfs al meegenomen naar school om het spelletje met haar klasgenoten te kunnen spelen. Ook het spel Paco Ŝako hebben we tijdens Zuiderspel kunnen spelen en bewonderen. Een mooie vernieuwde manier van schaken, vooral makkelijk om te leren wanneer je nog niet getraind bent in de strategische schaakregels. We hebben zelf verschillende spellen uitgeprobeerd als gezin maar ook met een groepje vreemden waar we bij mochten aansluiten. Dit maakte het een erg gezellig en fijn familie evenement om te kunnen bezoeken.

Er waren meer dan 40 stands aanwezig op Zuiderspel waar je bordspellen kon kopen, nieuw en tweedehands, bordspellenverenigingen, verschillende uitgevers en ook kunstenaars die een persoonlijke D&D badge voor je maakten. Zo hebben we voor onze eigen D&D groep een aantal badges gehaald. Daarnaast hebben we voor onze eigen bordspellencollectie Carcassonne de Mist en Clever 4 Ever gekocht. Een paar luchtige spellen als we wat minder energie hebben voor een uitgebreid bordspel. We hebben ook eindelijk een bordspellentafel van dichtbij kunnen bewonderen. Tijdens Zuiderspel stond er een bordspellentafel van Geeknson, een prachtige editie met enorm veel opties. Inmiddels staat een bordspellentafel ook op onze wensenlijstje.

Ook voor gamers onder ons was er voldoende te vinden. Er zijn steeds meer bordspellen die in een computergame worden gegoten en andersom. Zo waren er bordspeledities te vinden van Minecraft en ook van het superleuke computerspel Dorf Romantik. Het is daarnaast ook leuk om nu het allemaal weer kan in het echt samen een spel te spelen in plaats van online. Hoe leuk is het om de wereld van warcraft te beleven in een bordspel dankzij Small World of Warcraft! Voor ons was Zuiderspel echt een meer dan geslaagd evenement! Enorm veel complimenten aan de vele vrijwilligers die zich vol enthousiasme inzetten. Daarnaast is de entree echt laag te noemen voor wat je terugkrijgt. We hebben ons de hele dag goed kunnen vermaken en veel bordspellen gespeeld. Zoek je nog een bordspellen evenement waar je ook echt bordspellen kan spelen is Zuiderspel absoluut een aanrader. Wij kijken uit naar de volgende editie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.