Onlangs ging ik samen met mijn vriend een paar dagjes naar London. Precies de dagen dat ook toevallig de tijdelijke Pokémon Center-winkel in hartje London geopend is naar aanloop van Pokémon Sword en Pokémon Shield dat op 15 november verschijnt. En natuurlijk ging ik ernaar toe. Spoiler alert: lange wachtrijen en pijnlijke benen.

Onlangs meldde The Pokémon Company International dat ze een tijdelijke Pokémon Center store in London zouden gaan openen vanwege de release van Pokémon Sword en Pokémon Shield. De Galar regio is volledig geïnspireerd op Engeland, dus het is ook niet gek om een pop-up store te openen in London. En toevallig hadden mijn vriend en ik een paar dagen gepland om naar London te gaan, dus waarom ook niet gelijk deze unieke store bezoeken?

De Pokémon Center Pop-up Store is vanaf 18 oktober tot en met 15 november dagelijks geopend vanaf 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Omdat ik van tevoren gelezen had dat er flinke wachtrijen staan, zijn we vroeg naar de mall gegaan. De winkel is gevestigd in de Westfield Shopping Mall, Shepherd’s Bush. Je kan deze het beste bereiken met de underground Central Line en bij Shepherd’s Bush uit tappen. De shopping mall is dan vlakbij, dus ver lopen hoef je niet. De winkel bevindt zich op de eerste shopvloer tegenover de Uniqlo. Met grote koeienletters staat er Pokémon Center London op de pui boven en rechts staat een prachtige Pikachu statue gekleed in Engelse kledij in de etalage. Niet te missen.

Om half 10 ‘s ochtends kwamen we aan bij de winkel en toen zagen we al een grote wachtrij vormen. Ik vond dit nog meevallen, dus zonder er bij na te denken gingen we netjes achter de rij staan totdat een bewaker van de shoppingmall ons attendeerde dat de rij verderop nog verder ging. Netjes liepen we verder en toen schrokken we hoe lang deze wachtrij was. Twee blokken verder konden we pas aansluiten. Tussen de gesprekken van de bewakers hoorden we dat er ruim 700 mensen aan het wachten waren om deze tijdelijke winkel te bezoeken. Wtf? Rond 09.50 uur kregen we vervolgens te horen dat er niemand meer in de wachtrij kon aansluiten vanwege de drukte, maar ook dat iedereen de winkel kon bezoeken deze dag. Oké. Hadden we mazzel of moeten wij erg lang wachten om een keer de winkel te kunnen betreden? We besloten maar de gok te wagen, dus het wachten begon.

Stap voor stap gingen we langzaam naar voren. Soms gingen we meters naar voren. Maar er waren ook periodes waar we minimaal 45 minuten moesten wachten voordat we eindelijk een stap konden zetten. Gelukkig hadden we wel een gezellig groepje mensen ontmoet om mee te praten, zodat de tijd sneller ging. twee jongens en een vader met zijn zoon. Voor de grap waren we aan het bekokstoven hoe we mensen konden overmeesteren die met volle tassen Pokémon goodies ons tegemoet kwamen. Haha!
De doorloop vond ik heel sloom gaan. De bewakers lieten mondjesmaat mensen binnen waar ze dan max. 1 uur de winkel mochten bezoeken. Om het uur á 1,5 uur kwam een staff member langs met enige updates. Zo kregen we ook te horen dat de exclusieve London Pikachu knuffel en pins en grote knuffels zoals Snorlax, Mimikyu en Ditto uitverkocht waren. Heel jammer, maar we besloten niet uit de rij te gaan omdat we al ruim 3 uur aan het wachten waren. Na bijna 4 uur wachten zagen we de winkel. We moesten nog even volhouden maar werden tussendoor beloont met een vrolijke Pikachu in kostuum.

Na ruim 5 uur(!) wachten mochten we eindelijk naar binnen. Yes! Eindelijk! Als blije kinderen liepen we naar binnen. Helaas konden we max. 6 items per persoon meenemen, ondanks dat er twee keer per dag spullen geleverd werden. Maar niet alle producten werden geleverd vertelde een staff member.. Daar hadden ze geen invloed op. Zo waren bijvoorbeeld de water bottles niet geleverd.  Geen probleem, er lag voldoende items die we wel wilden meenemen, ondanks dat heel veel items waren uitverkocht en de schappen erg leeg waren.

Benieuwd hoe de winkel er vol uit ziet? Bekijk hier de winkeltour van GameXplain.

Schattige Pikachu mokken, T-shirts, officiële Pokémon kaarten Scorbunny, Sobble, Grookey knuffels, de 3 starters uit Sword & Shield en vele anderen. Er lag nog genoeg voor ons. Ik vond het erg jammer dat de London Pikachu er niet meer was, maar gelukkig ben ik er wel mee op de foto gegaan.

Boven kon je de demo spelen van Pokémon Sword en Pokémon Shield, die 10 minuten duurt. Deze demo heb ik al gespeeld, dus wij zijn ook niet naar boven gegaan. We bleven beneden om meer goodies te scoren. Na ruim een halfuur de winkel bezocht te hebben, rekenden we af en liepen we samen met ieders een tas in de hand de winkel uit. We keken elkaar aan en besloten dat we dit nooit weer zullen doen. Haha.

Binnenkort een shoplog van mijn gescoorde items. Hebben jullie ooit een Pokémon Center store bezocht?

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

One Comment on “Event report: Pokémon Center Pop-up store in London”

  1. Supergaaf! Heel moedig ook om zo lang te blijven wachten… Je moet er dus wat voor over hebben 😉 Ben benieuwd naar je gescoorde items. 12 stuks in totaal <3 of stiekem meer 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.