De vuurdoop: de allereerste Comic Con Ahoy in het prachtige Rotterrrrdam. Zaterdag 7 en Zondag 8 maart kon je je vergapen aan allerlei geeky dingen. Female-Gamers.nl was uiteraard ook van de partij.

Meteen bij binnenkomst merk je al op: het is niet zo druk. Balen! Speelt het mooie weer (sinds tijden) een rol? Durven mensen niet vanwege het Coronavirus? Was het evenement niet bekend genoeg? Zitten we te dicht op Heroes Dutch Comic Con? Anderzijds heb je wel de ruimte om overal goed te kunnen kijken en is het niet dringen geblazen (zoals bijvoorbeeld op Spellenspektakel het geval was). Er is genoeg te zien, beleven en uiteraard te shoppen.

Absoluut pluspunt aan Comic Con Ahoy: de special guests. Met o.a. Robin Lord Taylor, Steven Ogg en Alanna Masterson was er een fijne diversiteit aan gasten waarmee je op de foto kun of om een handtekening kon vragen.

Panel met Steven Ogg en Alanna Masterson.

Naast de special guests en de dealers om je zuurverdiende Euro’s bij uit te geven was er natuurlijk nog veel meer te beleven: speel Dungeons & Dragons, laat je gouden keeltje horen tijdens de karaoke, ga old-school gamen, neem een foto met toffe probs, waaronder uit Stranger Things, spring op de Harry Potter- rodeo of neem plaats bij de panels met special guests. Extra leuk: iedere bezoeker kon gratis een cup Nissin Noodles halen bij hun stand.


Hoe lang blijf jij zitten op de bezem van Harry Potter?

Er was ook een levensechte Gremlin aanwezig.


Prop in een Stranger Things decor


Op de foto met de auto uit Harry Potter.


Shoppen, shoppen, shoppen!


Allerlei overheerlijke suikerwaren.

Naast de Special Guests waren er ook diverse tekenaars (waaronder van Roffa Rotterdam en Dating for Geeks) en cosplayers aanwezig. Zo spraken wij met Denzhy Cosplay.

Denzhy komt van origine uit Brabant. Zeg je Brabant zeg je carnaval! De liefde voor verkleden is er dus al met de paplepel ingegoten. Met een vriendin ging zij mee naar Comic Con Amsterdam en zo is het balletje gaan rollen. Ze heeft een voorliefde voor Disney’s Belle (Ariel staat ook nog hoog op haar lijstje), Marvel en League of Legends. Ze speelt tevens ook actief League of Legends en voorheen heeft ze flink wat uren aan World of Warcraft gespendeerd. Haar eerste cosplay was Rin Tohsaka en haar ultieme cosplay is Tyrande Whisperwind (World of Warcraft). Het volgende event waar je Denzhy kunt bewonderen is Heroes Dutch Comic Con in Utrecht.

Ook onder de bezoekers liepen er de nodige cosplayer rond. Zelda, Ariel, Maleficent, Naruto, Ace Ketchum en ga zo nog maar even door. We spraken met Robin en Steve uit Stranger Things en Ace Ventura en Sailor Moon.


Jullie zien er supertof uit als Robin en Steve uit Stranger Things. Ze vinden Comic Con Ahoy kleinschalig, maar zeker gezellig. Ze hebben het goed naar hun zin. Uiteraard zijn ze speciaal voor de Stranger Things Probs hier naartoe gekomen. Ze zijn zeker al op de foto geweest in het ijssalon-decor. Wel hadden ze gehoopt op meer dealerstands. Over de outfits: ze maken ze helemaal zelf. Volgende project: Lydia Deeds uit de musical Beetlejuice en Anastasia uit de musical Anastasia (What?? Ik ben reuze benieuwd). De outfits zijn bijna af en zo gaan zullen ze op Heroes Dutch Comic Con in Utrecht rondlopen. In ieder geval waren deze Robin en Steve niet speciaal voor de Special Guests naar Rotterdam afgereisd, ze komen namelijk helemaal uit Friesland. Ze vonden het zeker wel waard om een dagje 3 uur te moeten reizen (enkele reis). Volgende event: Heroes Dutch Comic Con in Utrecht en daarvoor hebben ze zelfs een hotel geboekt om twee dagen te kunnen genieten.


Verder spraken we nog met Ace Ventura en Sailor Moon. Ze vinden Comic Con Ahoy klein, maar wel leuk. Je hebt alle ruimte om ergens te kunnen kijken. Ze zijn gekomen om lol te maken en het was een impuls, de tickets hadden ze de dag van tevoren pas gekocht. Toch missen ze ergens iets; meer geek-related eten en de activiteiten mogen duidelijker aangegeven worden. Workshops hadden ook zeker nog een leuke toevoeging geweest. Het leukste aan het event vinden ze dat ze lekker de ruimte hebben en ongegeneerd naar de cosplayers kunnen kijken. Bij de dealers waren veel surprise-bags te koop, deze staat nog op hun lijstje om aan te schaffen. Ook al wonen Ace Ventura en Sailor Moon in de buurt, ze houden het bij één dagje. Een tip die ze nog mee willen geven: heel veel mensen waren niet op de hoogte van Comic Con Ahoy en daarom zouden ze graag meer reclame zien.

Alle begin is lastig en iedere organisator van evenementen weet dat je altijd kunt leren van een eerste editie. Goed nieuws voor wie meer Comic Con in Ahoy wil: er komt een tweede editie! Hopelijk wordt het Rotterdamse event dan nóg groter! Op naar 2021!

© Comic Con Ahoy, Rotterdam

One Comment on “Event Report: Comic Con Ahoy, Rotterdam”

  1. Vuurdoop? Het is min of meer mog steeds dezelfde organisatie, alleen onder een andere Duitse BV. De vorige BV zat Showmasters nog bij in, die nu Amsterdam voor hun rekening nemen. Voor de rest zul je nog steeds op beide events dezelfde koppen rond zien lopen qua organisatie en vrijwilligers. Ben benieuwd of ze voor Amsterdam ook de entreekaarten gratis gaan weggeven…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.