Jaaaaa, dit vind ik leuk! Ik ben zelf niet zo’n dungeon crawl speler, maar deze vind ik toch wel heel erg leuk. Snack Wold: The Dungeon Crawl – Gold maakt het crawlen net een beetje minder eng.

In Snack World: The Dungeon Crawl – Gold maak je je eigen personage die het land van Tutti-Frutti gaat verkennen en schatten gaat roven. Uiteraard wel terwijl je het kwaad uitroeit en mensen helpt, zoals het een echte RPG betaamt. De kwaadaardige Sultan Vinegar is van plan om Smörg Åsbord, de Deodragon, uit de eeuwige slaap wekken. Dit is natuurlijk een bedreiging voor Snack World, dus hup de deur uit en vechten met die hap. De game zit overigens vol met voedsel-woordgrappen en daar kan ik altijd wel smakelijk om lachen. Als speler sluit je je aan bij de bende van Chup en Mayonna, twee schattenjagers en leer je gaande weg meer vaardigheden en krijg je natuurlijk ook steeds betere wapens. 

In april dit jaar zou Minecraft Dungeons uit moeten komen, maar dat ziet er toch weer heel anders uit dan deze game. Overigens ben ik daar ook wel heel erg nieuwsgierig naar, maar ik denk dat Snack World: The Dungeon Crawl – Gold ook zeker wat te bieden heeft! The Snack World is een franchise van Level-5 die ons ook Inazuma Eleven, Yo-kai Watch en Professor Layton hebben gebracht. Ze hebben dus wel wat ervaring met het ontwikkelen van een franchise zal ik maar zeggen. The Snack World: Trejarers kwam op 10 augustus 2017 naar de Nintendo 3DS en een omgevormde versie voor de Nintendo Switch kwam op 12 april 2018. De franchise is naar mijn idee veel bekender in landen als Japan en Zuid-Korea. Er hoort zelfs een manga en anime bij. Snack World: The Dungeon Crawl – Gold is eigenlijk de sterk verbeterde versie die speciaal voor onze westerlingen naar de Nintendo Switch werd gebracht op 14 februari dit jaar.

Wat me tof lijkt is dat het RPG’s en dungeon crawlers bij de wat jongere gamers kan introduceren. Het is duidelijk minder overrompelend en minder spannend en complex dan games als Diablo en World of Warcraft. Daarbij is het voedelthema natuurlijk sowieso lekker kindvriendelijk en denk ik dat ik deze game wel even wil toevoegen aan mijn collectie. Voor mezelf, maar ook voor de kids. Om online te kunnen spelen heb je uiteraard een abonnement op Nintendo Switch Online nodig. Check hier nog even de winkelpagina voor meer info!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.