Okay, ik heb wat gemist. Er is een Freddy Spaghetti en een Freddy Spaghetti 2 op Steam, maar nu is deze gezellige sliert naar de consoles geglibberd en het is episch.

In Freddy Spaghetti van Ratalaika Games ben je een pastasliert met een missie. Waar Freddy zich in de eerste game in de grote boze buitenwereld begaf, richt het zich nu meer op het kantoorleven. Freddy baant zich een weg door de saaie wereld van de werkende mens. Elk level geeft nieuwe mogelijkheden voor Freddy om zich ergens tegenaan te bemoeien. In de trailer hieronder zie je onder andere een tafeltennistafel, een aquarium en snoepautomaat.

De game lijkt heerlijk simpel en toch ook weer uitdagend. Het doet me heel erg denken aan I Am Bread waar je als broodje verschillende ruimtes moet overleven om uiteindelijk een stuk toast te worden. Daarvoor moet je verschillende knoppen met elkaar afwisselen om verschillende hoeken van je brood te besturen. Zoals ik het in de trailer kan zien werkt het met deze sliert net zo, maar zijn er dan natuurlijk maar twee uiteinden om te besturen. Dat wil overigens niet zeggen dat het daarmee ook makkelijker is.

Volgens de makers is de besturing overigens goed te doen en krijg je als speler vele unieke levels voorgeschoteld waarin je rekening moet houden met natuurwetten. Freddy Spaghetti 2 neemt spelers mee op een grappig en meeslepend avontuur waarin de spaghetti sliert met een flinke persoonlijkheid overduidelijk de hoofdrol heeft. Freddy Spaghetti 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4 en 5, Xbox One en Xbox Series S|X en Nintendo Switch. Mocht je de game net als ik compleet gemist hebben voor PC, hij is beschikbaar op Steam. Ik denk dat ik vanavond pasta ga eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.