In de Nintendo Direct van 13 september 2018 zagen we dat Isabelle van Animal Crossing zich gaat aansluiten bij Super Smash Bros. Ultimate voor de Nintendo Switch. Zo stoer! Dit schattige hondje legt haar bureautaken van Animal Crossing even neer om een potje te knokken. Uiteraard gaat dit met wapens die volledig binnen het Animal Crossing thema passen. Maar aan het eind van Nintendo Direct zien we Tom Nook achter een bureau en daar komt wat mij betreft nog veel beter nieuws uit!

Tom Nook zit namelijk ook naar Nintendo Direct te kijken en ziet dat Isabelle er even tussenuit piept om andere dingen te doen. Vindt ie leuk, want hij moedigt iedereen aan om te groeien en iets te doen wat je leuk vindt. Maar dan bedenkt hij zich ineens dat hij nog andere dingen te doen heeft, namelijk zorgen dat iedereen een fijne plek heeft om weer naar terug te komen als ze klaar zijn met hun avontuur. Hij refereert vervolgens naar ‘camping’ en ‘smashing’ oftewel de mobiele Animal Crossing game Animal Crossing: Pocket Camp en Super Smash Bros. Ultimate waar dus Isabelle en ook Villager (Dorpsbewoner) aan mee doen. Het filmpje sluit af met een herkenbaar muziekje uit meerdere Animal Crossing games en zal voorlopig bekend zijn onder de naam Animal Crossing for Nintendo Switch. De verwachting is dat de game in 2019 zijn release krijgt, maar gezien bijvoorbeeld Yoshi ook 2018 niet gaat halen, houd ik me er maar niet aan vast.

Helaas zijn er verder nog geen details bekend over deze nieuwe Animal Crossing game, maar ik verwacht dat ze de vaste elementen zoals vissen, verzamelen, graven en verbouwen wel weer terugbrengen. Animal Crossing: New Leaf was de laatste volwaardige Animal Crossing game en is alweer van 2013. Hoog tijd dus voor wat nieuws! Dit keer niet op het kleine Nintendo 3DS scherm, maar voor de Nintendo Switch. Het spelen op de Nintendo Switch zou misschien nog nieuwe mogelijkheden met zich mee kunnen brengen. Wat ik nu ga zeggen zijn mijn eigen ideeën en niet bevestigd door Nintendo. Er is natuurlijk de mogelijkheid om met het scherm te spelen, dus zijn er touchmogelijkheden. Misschien handig voor het graven, vissen etc. en misschien geeft dit zelfs wel decoratiemogelijkheden voor het huis of het dorp waar je in terecht komt. Wat ik zelf wel heel leuk zou vinden is de mogelijkheid om offline met twee personen te spelen. Dat je net even wat meer kunt oogsten van de fruitbomen, meer taken kunt uitvoeren of misschien wel dingen waar je echt met twee personen aan moet werken. En laten we niet vergeten dat we nu Nintendo Online hebben, daar kunnen we gewoon niet meer onderuit dus laten we er dan maar het beste van maken toch? Ik hoop dat ze wel wat leukere online elementen toevoegen dan dat ze tot nu toe hebben gedaan. In Animal Crossing: New Leaf kon je ook online, maar had het voor mij echt helemaal geen functie. Je moest vrienden hebben die het ook spelen en je kon naar een droomruimte waar je dorpen van anderen kon bezoeken, maar dat is mij werkelijk nog nooit gelukt. Dus leukere online elementen zijn zeer welkom, samen met leuke offline samenspel en natuurlijk de echte Animal Crossing formule. Kom maar op met die game!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.