Ik speel graag boerderij games als Harvest Moon en Stardew Valley, maar ook de mobiele boerderij games vond ik altijd heel leuk (alleen zo jammer dat je er op een gegeven moment bijna niet meer onderuit kan dat je moet betalen). Een tijd geleden kwam ik Boerderijleven voor de Nintendo Switch tegen, maar ik kon er werkelijk niets over vinden. Geen trailer, geen foto’s, heel vreemd. Maar nu komt daar verandering in!
Vrij realistisch erf je in Boerderijleven, een boerderij (duh) van jouw opa, maar oud als hij is heeft hij een klein boerderijtje en kon hij het niet goed meer goed onderhouden. Tijd om de boel aan te pakken en die boerderij een groot succes te maken! Je maakt daarvoor je eigen boer of boerin die deze zware taak op zich gaat nemen en stort je vol in het boerderijleven. Je hebt gewassen te onderhouden, missies te volbrengen en je moet natuurlijk je dieren verzorgen. Dieren die in het spel voorkomen zijn koeien, kippen, varkens en bijen en deze dieren leveren weer producten op die je op de markt kunt verkopen om geld te verdienen. Je gaat natuurlijk niet zelf al je gewassen en producten op zitten eten, want je moet winst maken om die kleine, vervallen boerderij weer op te knappen.  Je kunt ook nog het bos in, waar wolven en beren je goed in de gaten zullen houden terwijl jij daar spannende missies uitvoert.


Mooi aan deze game is dat het geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar, dus dat betekent dat je broertje, zusje, zoon, dochter, neefje of nichtje samen lekker de boer(in) kan uithangen.  En nog mooier is dat de game een multiplayer functie heeft, waardoor je het samen kunt spelen en de kids op weg kunt helpen. Om deze jonge kids tegemoet te komen is de game volledig Nederlands ondertiteld en heeft het Nederlandse schermtekst. Helaas is het niet Nederlands ingesproken, maar ik heb ook geen idee of er überhaupt in gesproken wordt. Dat maakt het voor de aller jongsten wel lastig om alleen te spelen en zul je ze sowieso wat op weg moeten helpen. Des te beter dus dat er een multiplayer functie in zit en je lekker samen de beestjes kunt voeren en je gewassen kunt oogsten.

Ik heb tot nu toe alleen nog maar wat screenshots en een trailer gezien en de game ziet er op zich best leuk uit, zeker geschikt voor jonge kids die niet al te veel bijzaken willen hebben en gewoon lekker willen spelen. De elementen van bijvoorbeeld vissen en oogsten lijken niet heel origineel, maar dat hoeft ook niet. Als het maar goed werkt en toegankelijk is voor het jonge publiek waar Boerderijleven zich voornamelijk op richt. De screenshots hebben overigens Engelse tekst, dus let daar even niet op, maar de game lijkt ook redelijk goed te spelen door naar de icoontjes te kijken. Daardoor krijg ik de indruk dat ook kinderen die nog niet kunnen lezen, maar al wel vaardig zijn met gamen, na wat eerste uitleg van een volwassene heel goed zelfstandig kunnen spelen.

Boerderijleven wordt in Nederland uitgebracht door Mindscape BV, een uitgever en ontwikkelaar van (Nederlandstalige) games en hebben familiegames als RollerCoaster Tycoon, LEGO en Robbie Konijn op hun naam staan. De game is van origine ontwikkeld door rokapublish, een Duitse ontwikkelaar en uitgever die zich richt op specifieke genres, zoals casual games en daar valt Boerderijleven ook zeker onder.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd geworden naar de game en gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten, want op 15 november komt de game exclusief naar de Nintendo Switch met een adviesprijs van €34,99. Perfecte timing want misschien maakt het wel een mooi cadeautje voor de feestdagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.