Planet Zoo komt binnenkort met een nieuwe gratis update waarin een aantal wensen van de community vervuld zullen worden. We zitten ondertussen bij update 1.5 en alle Planet Zoo spelers zullen hier van mee kunnen genieten, dus lees mee!

Meerdere ingangen
Een grote wens van vele spelers was de mogelijkheid om meerdere ingangen te kunnen plaatsen en daarmee meer spawnpunten voor nieuwe gasten. Nu moet ik zeggen dat ik daar zelf nooit echt behoefte aan heb gehad, maar misschien is meerdere ingangen iets wat we hier niet echt kennen. Wat je hier mee wel kunt bereiken is optimaal gebruik van de ruimte in je park, want je gasten hoeven niet allemaal door dezelfde sluis naar binnen. Ook krijg je nu de optie om spawnpunten in- en uit te schakelen, dus kun je eventueel ervoor kiezen om een spawnpunt buiten het park uit te zetten. Er hoort ook een nieuwe waarschuwing bij, voor wanneer je een spawnpunt te ver van een ticketautomaat plaatst. Overigens zullen meerdere ingangen en spawnpunten niet goedkoop zijn in de normale spelmodi, al hebben ze daar nog niets over bekend gemaakt.

Uiterlijk van het water
Een andere wens waar ik me wat meer in kan vinden is de mogelijkheid om je wateren meer te kunnen aanpassen. Water is nu te selecteren door het simpelweg aan te klikken of met een nieuwe selectietool. Water krijgt een informatiepanel waar je informatie vindt over de temperatuur en schoonheid van het water en welke faciliteiten dit beïnvloeden. Een andere toffe nieuwe optie is dat je het water kunt aanpassen! Je kunt de kleur van het water veranderen en ook de kijkafstand (dus hoe ver je het water in kunt kijken door het glas bijvoorbeeld). Deze aanpassingen kunnen voor alle wateren in je dierentuin, dus zowel vijvers als het water van je dieren.

PZ_1.5_Free_Update_Water_UI_01_Midnight_960x540.jpg

Billboards
Spelers krijgen met deze update de mogelijkheid om, net als in Planet Coaster, hun billboards aan te passen naar wens. Dat betekent grote borden voor advertenties, promotie van dieren of misschien heb je wel een ander tof idee. Ook de Habitat, Exhibit en Conservation Education Borden kun je aanpassen met nieuwe afbeeldingen. Je moet er dan echter wel voor zorgen dat je bezoekers weten waar het over gaat door ze goed af te stellen. Afbeeldingen voor je billboards moeten een jpg, png, tiff, tga of bmp format hebben. We hebben het nu alleen over afbeeldingen, maar op de Education Boards, Conservation Boards en Billboards kun je ook een filmpje afspelen! Je video moet dan wel in webm format zijn. Echt hele toffe dingen waarmee je je dierentuin nog meer eigen kunt maken. Over de hele wereld zijn mensen die eigen afbeeldingen en video’s maken van hun dieren, dus dit is de perfecte manier om ze te tonen aan je bezoekers.

Naast custom billboards is Frontier ook bezig met de ontwikkeling van custom auto voor je speakers. Er is natuurlijk maar een beperkte hoeveelheid sfeermuziek en misschien heb je zelf wel veel betere ideeën voor je Amazone gebied of je winkelplein. Zolang je bestand in flac of ogg format is kun je ze toevoegen aan de speakers van je dierentuin. Het lijkt erop dat we daar dan nog eventjes op moeten wachten.

PZ_1.5_Free_Update_Free_Timed_Scenario_02_960x540.jpg

Maar wacht, er is meer!
Naast alle nieuwe mogelijkheden om te personaliseren krijgen we ook weer een nieuwe lading scenario’s. Allereerst gaan we terug in de tijd naar Bernies eerste dierentuin. In dit getimede scenario ga je Scholey Manor renoveren om het om te toveren tot een heus dierenpark en Bernies record voor een succesvol leeuwen fokprogramma te verbeteren.

Ken je al die beeldjes die op de aarde komen te staan als je scenario’s hebt gespeeld? Die beeldjes kun je nu na het vrijspelen in je dierentuin plaatsen! Je zult dus wel eerst de scenario’s moeten spelen om ze in een dierentuin te plaatsen, ook voor de Sandbox. Niet alle spelers zijn het daar mee eens, maar we zullen er moeite voor moeten doen. Als je de scenario’s al eens had uitgespeeld krijg je direct de beelden tot je beschikking, dat scheelt dan weer.

PZ_1.5_Free_Update_Scenario_Rewards_04_960x540.jpg

Het uiterlijk van een aantal menu’s in het hoofdscherm wordt aangepast zodat alles beter te vinden is en alles hetzelfde uiterlijk heeft. Ook kun je straks je Franchise dierenparken opslaan als Sandbox of Challenge park, zodat je helemaal los kan! Ook Multi-Select voor de dieren komt weer terug met aan te vinken blokjes in de dierenopslag. Zo wordt het makkelijker om je dieren te managen.

Eentje waar ik echt super blij mee ben is een nieuwe optie in de Heat Map, namelijk zicht op waar je medewerkers wel en niet in een verblijf kunnen komen. Het gebeurt me zo vaak dat ik een melding krijgt dat ze ergens niet bij kunnen of dat dingen leeg of vies blijven. Items waar ze bij moeten kunnen komen worden ook uitgelicht, zodat het nog duidelijker wordt. Dit is echt een uitkomst!

Tot slot
De Gharials kunnen nu in het diepe water gaan zwemmen. Ze gaan ook voor andere dieren het diepe zwemmen verder onderzoeken, dus wie weet volgen er in de toekomst meer dieren die de diepte in kunnen. 

Maar…. een nieuwe DLC dan? Ja, daar zeggen ze nog niets over, maar het zou me niets verbazen als we ook daar nieuws over krijgen. De afbeelding bij het nieuwsbericht is een overduidelijk Aziatisch thema, dus misschien meer Aziatische diersoorten? Misschien krijgen we daar de komende week nog wat meer nieuws over.

In ieder geval veel personalisatie mogelijkheden en een nieuwe getimede uitdaging. Helemaal gratis en vanaf 30 maart al beschikbaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.