Na een nogal stroeve release van Cyberpunk 2077 en de backlash die dit als gevolg heeft gehad, zit het nog steeds niet mee voor CD Projekt RED. Via Twitter heeft de Poolse ontwikkelaar laten weten dat ze slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. Deze, nog onbekende, persoon heeft zich binnen weten te dringen binnen de systemen van CD Projekt RED en daarbij allerlei data vergaard. Daarnaast heeft de hacker ook een bericht met eisen achtergelaten.

CD Projekt RED heeft via Twitter het bericht van de hacker bekendgemaakt, waarin staat dat het bedrijf “epically pwned” zou zijn en dat de dader alle servers van de ontwikkelaar zou hebben versleuteld. CD Projekt RED geeft echter aan dat ondanks deze versleutelingen, alle backups nog intact zijn en dat het bedrijf druk bezig is om alle verloren data te herstellen.

De hacker zou daarnaast ook volledige kopieën hebben gemaakt van de brondata van de games Cyberpunk 2077, The Witcher 3: Wild Hunt en GWENT. Er zou zelfs een niet uitgebrachte versie van The Witcher 3 zijn gevonden, waarvan de dader nu de broncode in handen heeft.

In het bericht eist de hacker dat CD Projekt RED met hem/haar tot een overeenkomst komt, anders zal alle data publiekelijk worden gemaakt of zelfs worden verkocht. Hierbij dreigt de hacker ook dat het imago van de ontwikkelaar nog verder achteruit zou gaan.

De schade zou echter meevallen volgens de CD Projekt RED en er wordt nu hard gewerkt om de boel te herstellen en weer dicht te timmeren. In het bericht geeft de ontwikkelaar ook aan dat er niet wordt ingegaan op de eisen van de hacker. De servers die aangevallen zijn, zouden daarnaast gelukkig geen persoonlijke data van spelers bevatten, dus die gegevens zouden veilig moeten zijn.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.