Ik vierde een klein feestje op de bank toen ik dit nieuws voorbij zag komen! Er komt weer een DLC aan voor Planet Zoo en dit keer kun je je bezoekers meenemen naar Australië.

Voor wie Planet Zoo nog niet kent: In Planet Zoo kun je een dierentuin bouwen en runnen zowel in een relaxte Sandbox modus als uitdagende Campaigns en Challenges. Australia is inmiddels alweer de derde DLC, want de Arctic Pack en South America Pack gingen al voor. In de voorgaande DLC’s bracht het veel nieuwe decoratieve items, nieuwe diersoorten en bij de Arctic Pack ook nieuwe campaign levels. Voordat we verder gaan over de Australia Pack is het goed om te weten dat er voor iedereen een gratis grote update komt, namelijk update 1.3. In deze update wordt kleurvariatie voor alle diersoorten (mu.v. de dieren in de terraria) toegevoegd. In het overzicht van de Trading Market krijg je informatie over de kleur en het patroon van je dieren en daarmee komen ze ook gelijk tegemoet aan alle spelers die kleurenblind zijn. De variaties zijn genetisch overdraagbaar, dus de kleintjes zullen patronen en kleuren van de ouders erven. Dat is echt super tof! Niet alleen krijg je daarmee meer variatie in je dierentuin, maar wordt het onderscheiden van de dieren ook makkelijker. Overigens geldt het ook voor alle dieren die je al in de dierentuin hebt, dus langzaamaan zullen subtiele veranderingen plaatsvinden. Een andere aanvulling is een Food Management menu en ik denk dat ik daar wel heel blij van ga worden. In dit overzicht krijg je alle informatie over de voeding van je dieren, namelijk:

  • De geschatte kosten voor voeding op jaarbasis
  • Hoeveel verzorgers er zijn toegewezen aan het verblijf
  • Hoeveel tijd er is verstreken sinds de laatste voeding
  • Of je dieren honger hebben of niet
  • De daadwerkelijke jaarlijkse kosten voor voeding
  • Totaal aantal verzorgers in de dierentuin
  • Totaal aantal verzorgers dat is toegewezen aan een verblijf
  • Totaal aantal verzorgers dat niet is toegewezen aan een verblijf

Dat is best wel een lekker overzicht en ik denk dat het mij wel gaat helpen als ik dit overzichtelijk heb. Er zijn soms toch verblijven die niet helemaal lekker lopen en waarbij verzorgers het voedsel niet lijken aan te vullen. Daarnaast kun je in dit overzicht de kwaliteit van je voedsel aanpassen en hoef je dat niet per verblijf te doen. Maar wacht, er is meer! Er komt een nieuwe Sandbox map (daarover maken ze later meer bekend), er komt een Timed Scenario wat zich afspeelt in Estland. Bij getimede scenario’s is het de bedoeling dat je behaalde doelen binnen een bepaalde tijd behaald en ook onderhoudt, anders moet je ze weer opnieuw behalen. Dit hoeft bij de Carrièrescenario’s niet. Dan komen er ook nog Verkoopautomaten voor verschillende bekende Planet Zoo shops die je net als bankjes en prullenbakken aan het pad zet en dus niet een heel nieuw pad nodig hebben. Het personeel krijgt ook een multiselectie functie, zodat je bijvoorbeeld meerdere personeelsleden tegelijk kunt trainen en ze niet één voor één daarvoor opdracht hoeft te geven. Tot slot kun je meldingen over je dierentuin weggooien met een nieuw prullenbak symbool, verlichting is beter te managen en komen er nieuwe voorwerpen zoals kleine boompjes en nieuwe paden en stenen die bij de nieuwe Bioom past. En met deze nieuwe Bioom kan ik me niet anders voorstellen dan dat het over Australië gaat, dus gauw terug naar de DLC. 

Allereerst zal het pakket vijf nieuwe Australische diersoorten toevoegen namelijk: de koala, de dingo, de rode reuzenkangoeroe, de helmkasuaris en de gewone blauwtongskink. Via de instagram pagina van Planet Zoo hebben we inmiddels de dingo en de rode reuzenkangoeroe mogen bewonderen. Behalve vijf nieuwe diersoorten zijn er ook meer dan 250 nieuwe voorwerpen waarmee je het Australische thema goed terug kunt laten komen in je dierentuin. Zo zien we in de trailer veel houten decoratieve objecten en houtsnijwerken van de nieuwe diersoorten, zien we een soort schaduwtenten (overigens ook met een koala erop), en een kangoeroe van zoals het lijkt gerecyclede materialen. Ook lijkt er aan het einde van de trailer een soort zwembadje in een verblijf? In de trailer zien we ook bewegende beelden van de rode reuzenkangoeroe en ik ben echt heel benieuwd naar bewegende beelden van de koala. Houd de komende dagen vooral de instragram pagina van Planet Zoo in de gaten voor meer beelden van de nieuwe DLC en gelukkig hoeven we niet lang te wachten want op 25 augustus komt hij al uit! Je kunt de DLC kopen op Steam voor €9,99, dus voeg hem snel toe aan je verlanglijstje en krijg een update als de DLC beschikbaar is. Let op! Je kunt de DLC niet spelen zonder de basisgame, die koop je hier. Meer informatie over de nieuwe update vind je hier en meer informatie over de nieuwe DLC vind je hier!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.