Gaven de dames en heren van Planet Zoo ons in de winter van vorig jaar een ijskoude Arctic Pack, geven ze ons dit jaar aan de start van het hopelijk warmere weer een heerlijk tropische South America pack. Maar is het wel een pack om warm van te worden?

Planet Zoo heeft in de basis al een vrij uitgebreide collectie aan dieren, flora, decoraties en constructiemateriaal en toch heb je het gevoel dat je meer wil. We zaten allemaal met smart te wachten op de eerste uitbreiding en die werd ons 17 december vorig jaar al gebracht. Maar uiteraard willen we nog meer, meer, meer! Ik heb serieus veel zitten zoeken op het internet naar mogelijke pakketten wat zijn de geruchten, wat zou tof zijn etc. En ineens was daar dan het bericht dat er een South America pack aan kwam. Dit pakket brengt vijf nieuwe diersoorten en vooral heel veel (meer dan 250) nieuwe spullen om in je dierentuin een stukje Zuid Amerika te creëren.

Ik vind het zelf altijd heel leuk om te prutsen en creatief bezig te zijn in mijn dierentuin, dus ik ga eigenlijk altijd voor de Sandbox, want dan hoef ik niet zo te denken om mijn uitgaven… Overigens is er recent nog een grote update geweest waarbij je onder andere meer controle hebt over de moeilijkheid van het spelen en zelfs de stamboom van je dieren kunt zien! Ook hebben ze wat aanpassingen gedaan aan de tevredenheid van je gasten en dieren zodat het iets makkelijker moet worden om dit op peil te houden. Mocht het dan nog niet naar wens zijn, dan kun je het afnemen van tevredenheid ook gewoon uitschakelen. Maar om weer even terug te gaan naar het uitbreidingspakket, op de afbeelding hierboven zie je mijn Zuid Amerika hoekje in een nieuwe dierentuin. Ik heb alleen maar voorwerpen gebruikt die je ziet wanneer je als continent Zuid Amerika of het pakket aanvinkt. Die tempel heb ik trouwens niet zelf gemaakt hoor! Je krijgt ook weer wat blauwdrukken, waaronder deze mooie tempel en laat dat nu een perfecte plek zijn voor mijn ‘Zuid Amerika huis’ waar ik insecten en amfibieën van het continent heb geplaatst.

En daar is dan onze eerste nieuwe diersoort, de Roodoogmakikikkereen super kleine, schattige kikker en zoals je wellicht zult weten heeft dit dier wat eisen aan het verblijf. Dus nadat ik de temperatuur en luchtvochtigheid goed heb ingesteld en ik wat decoratie aan het vivarium heb toegevoegd is het tijd om eens verder te kijken wat de game allemaal heeft toegevoegd. Al snel zie ik dat van de vijf nieuwe diersoorten er twee bij elkaar in een verblijf kunnen en het prettig vinden om samen te leven. We hebben het dan over het Kapucijnaapje en de Reuzen Miereneter. Samen met de Tapir (die hadden we al, maar die mag er ook bij) krijgen ze van mij een mooi verblijf met veel klimmateriaal voor de aapjes en een mooie mieren/termieten heuvel. Helaas is er voor de dieren geen nieuw speelgoed of voedselverrijking toegevoegd en moeten we het doen met wat we al hadden. Wel zijn de dieren natuurlijk toegevoegd als filter en krijg je de verrijking te zien die het best passend is. Wel hebben ze een drietal blauwdrukken voor een verblijf toegevoegd en die zijn van zowel schappelijk formaat als immens groot.

Wat ik wel echt mis is wat meer nieuwe planten en bijvoorbeeld ook bloembakken om ze in te doen. Ik had op veel meer nieuwe planten, bomen en steen gerekend en er zijn bijvoorbeeld wel bloembakken met een Afrikaans thema, maar niet voor dit nieuwe pakket. En dat terwijl ik juist die begroeiing altijd leuk vind om in verblijven en rond gebouwen te plaatsen. Er is wel ontzettend veel nieuw constructiemateriaal, dus als je van bouwen houdt kun je je geluk niet op. Zelf ben ik meestal niet zo creatief met bouwen, maar er zijn gelukkig veel blauwdrukken via Steam te vinden om toe te voegen aan je game of om inspiratie op te doen.

We hebben het al gehad over de Roodoogmakikikker, het Kapucijnaapje en de Reuze Miereneter, maar dan missen we er nog twee. Allereerst de Lama, onze grote spugende vriend. Die is verder niet zo spannend, maar wel een populair dier samen met de Alpaca. De Lama heeft ook niet echt een spannend verblijf nodig, maar vind het wel gezellig om met een wat grotere groep te zijn. Aangezien ze een groep willen van 2 tot 30 Lama’s kun je een vrij groot verblijf maken en dat is natuurlijk wel tof met alle decoratiemateriaal die je nu nieuw hebt. De laatste die ik nog niet genoemd heb is de Jaguar. Sowieso vind ik katachtigen altijd heel tof, ook in real-life. In een ander leven was ik misschien wel een crazy cat lady, maar nu ga ik even mijn best doen om een tof verblijf voor mijn Jaguars te maken. Ik heb een grote tempel toegevoegd waar ze doorheen kunnen lopen, er staat een constructie voor ze om in te klimmen en ik wil eigenlijk nog wel meer creatieve dingen toevoegen, maar daar voor ga ik eerst nog wat verdere inspiratie op doen. Voor nu ziet het er al best wel tof uit, maar het kan nog wel wat meer gebruiken.

Wat nog wel goed is om te weten is dat er geen nieuwe verhaallevels bij zijn gekomen en ergens mis ik dat wel een beetje. Zo’n level geeft toch een introductie tot de nieuwe diersoorten en omstandigheden, maar misschien is het verschil niet groot genoeg met de dieren die er al waren? Er is wel een nieuwe map toegevoegd die je kunt kiezen voor je dierentuin, namelijk een tropische berg in uiteraard Zuid Amerika met niet bijzonder veel ruimte. Ik heb een poging gedaan om hier een dierentuin te maken, maar als je wil dat je bezoekers bijvoorbeeld geen last hebben van de gebouwen van het personeel moet je wel heel creatief gaan bouwen. Het geeft wel een mooie uitdaging waar ik nog wel een keer aan ga beginnen. Wel tof als je hier de diersoorten kwijt kunt die ook echt bij dit pakket horen. Het ziet er wel echt onwijs mooi uit, dus sfeer geeft het absoluut!

Alena’s oordeel
Overall is het wel een tof pakket en zit er wel veel nieuws tussen, maar toch mis ik wel wat. Ik mis nieuwe verhaallevels, wat meer flora en bloembakken en net even dat extra stukje decoratie. De dieren zijn wel tof en ik ben naast katachtigen ook gek op apen dus daar kunnen er niet genoeg soorten van worden toegevoegd. Ondanks dat er wat mist kan ik het wel aanraden als je echt een fan bent van Planet Zoo. Ben je nog beginnend met het spel, dan kun je het ook nog wel even achterwege laten en mis je niet per se iets en zou ik het pas toevoegen als je het gevoel hebt een beetje klaar te zijn en iets nieuws nodig hebt.

+ Toffe nieuwe dieren
+ Mooie, nieuwe en uitdagende map
– Net wat te weinig nieuwe flora en bijpassende plantenbakken
– Geen nieuwe verhaallevels

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.