Al uitgespeeld deze zomer? Gelukkig is Nintendo daar weer om ons te doen verlangen naar het najaar vol Indie-Games. De Indie World presentatie van 18 augustus zat stampvol nieuwe Indie-games en updates die we in 2020 en 2021 kunnen verwachtten. Lees je mee?

In de nieuwe Indie World-presentatie die op dinsdag 18 augustus om 18:00 werd uitgezonden zagen we meer dan 20 nieuwe Indie-Games die we in 2020 en 2021 op de Nintendo Switch kunnen gaan spelen. Uiteraard zat er weer een hoop moois bij om naar uit te kijken. Wil je de 23-minuten durende presentatie in zijn geheel zelf terugkijken dan is dat hier mogelijk:

De show werd geopend met een opmerking over COVID-19. Releasedatums en andere informatie in deze video kunnen nog veranderen. Nintendo spreekt haar steun uit voor alle mensen die door het coronavirus zijn getroffen.

Hades
We gaan van start met Hades, een god-like rogue-like dungeoncrawler van Supergiant Games. Wellicht ken je de PC-versie al? Dit najaar zal je ook op de Nintendo Switch in de huid kunnen kruipen van de onsterfelijke prins van de onderwereld.

Hypnospace Outlaw
We keren terug naar de jaren 90 met Hypnospace Outlaw. Keer terug naar de wereld van GIF’s in de vroege dagen van het internet. Een heuse internetsimulator waarin je nuttige downloads aan je PC toevoegt en computervirussen probeert te ontwijken. Vanaf 27 augustus verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Spiritfarer
Verrassing! De nu al veelgeprezen managementgame Spiritfarer maakt zijn eerste reis op de Nintendo Switch en wel direct! Als Stella ontmoet je geesten van overledenen en dien je hen te helpen hun weg naar het hiernamaals te vinden. Dit doe je op je zelfgemaakte veerboot. Een indiegame die zeker het proberen waard is met prachtige visuals.

Garden Story
Een superschatige pixel-game. Zorg voor de gemeenschap en bouw je thuis weer op. Op je levendige eiland moet je de oprukkende Rot bestrijden, fruitige vriendschappen onderhouden, waardevolle grondstoffen verzamelen, gebouwen herstellen en huizen opbouwen. In 2021 bloeit Garden Story op op de Nintendo Switch.

Subnautica en Subnautica: Below Zero.
Ontdek de diepten van een uitgestrekte buitenaardse onderzeewereld. Verzamel grondstoffen, bouw onder water en ontdek wat er gaande is in de waterwereld. Ontdek de flora en fauna van de diepten. In opvolger Below Zero zoeken we de kou op en probeer je te overleven op ijsplaneet 4546B. Vanaf 2021 verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Takeshi en Hiroshi
Stop-motion-animatie en RPG’s komen samen in Takeshi en Hiroshi. Takeshi moet zijn broertje Hiroshi vermaken met het nieuwste hoofdstuk van hun game. Een hartverwarmend verhaal over broederliefde. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Raji: An Ancient Epic
Actie-avontuur Raji speelt zich af in Pune (India) en is geïnspireerd door Hindoeïstische en Balinese mythologie. Red je jongere broer en neem het op tegen de machtige demonenvorst. Tijdelijk als console-exclusive verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Bear and Breakfast
Speel als Hank in deze relaxte management-avonturengame. Als beer is het jouw taak om een vervallen hut in een succesvolle Bear & Breakfast te veranderen. Pas kamers naar wens aan en zie hoe bezoekers naar je paradijsje komen. In het bos zijn er mysteries waar je rekening mee dient te houden. Boek alvast een kamer, want Bear & Breakfast wordt in 2021 tijdelijk als console-exclusive op de Nintendo Switch uitgebracht.

A Short Hike
Wandel, klim en navigeer door het vredige berglandschap van Hawk Peak Provincial Park. Speel op je eigen temp en volg je eigen pad. Vanaf nu tijdelijk als console-exclusive verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

Card Shark
Van de makers van Reigns een verhaal over kaarten en bedrog. Speel vals met kaarten in deze avonturengame die zich afspeelt in de 18e eeuw van Frankrijk. Bluffen en bedriegen op de Nintendo Switch is mogelijk in 2021.

Torchlight III
In het vervolg op Torchlight II reis je naar de Frontier en vecht je tegen hordes vijanden. Het Ember Empire is in verval geraakt. Bescherm Novastraia tegen de kwaadaardige Netherim en consorten in het najaar van 2020, inclusief een exclusive Red Fairy.

Manifold Garden
In Manifold Garden betreed je een wereld vol breinbrekende puzzels. Manipuleer de zwaartekracht om verder te komen en je perspectief te veranderen en de wereld op een andere manier te bekijken. Nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Evergate
Een dromerige 2D-puzzelplatformer waarin je je soulflame moet ontsteken. Je speelt als Ki in het hiernamaals in een reis door het leven, de  dood, de ruimte en de tijd. Dit roerende verhaal is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Een korte blik op nog meer Indiegames:
De volgende Indiegames kunnen we in 2020 en 2021 ook nog op de Nintendo Switch verwachten: Haven, Going Under, The Red Lantern, Unrailed!, Struggling, INMOST, She Dreams Elsewhere, Grindstone, GONNER2.

Voor de presentatie afzwaait is er nóg een nieuwtje: Er komt op 23 september een gratis twee-speler-update voor Untitled Goose Game.

Kun je nu niet genoeg van Indiegames krijgen? Dan is er goed nieuws, want er is nu een sale bezig met kortingen tot wel 65%. Denk aan toptitels als Ori and the Blind Forest, Exit the Gungeon en Streets of Rage 4. Bekijk het hele aanbod hier. De actie loopt tot 30 aujgustus.

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.