The Last of Us Part II is voorzien van een grote update dat allerlei nieuwe features introduceert in de game. Matthew Gallant, Lead Systems Designer van ontwikkelaar Naughty Dog, legt uit in een blogpost wat deze update en nieuwe features precies inhouden.

Voor de veteranen onder ons, is de nieuwe moeilijkheidsgraad Grounded toegevoegd aan de game. Deze moeilijkheidsgraad representeert de ultieme uitdaging voor de bekwaamheid van de speler. Niet alleen zullen vijanden dodelijker worden, ammunitie, upgrade- en craftingmaterialen zullen nu ook ontzettend schaars zijn. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om overlevingsvaardigheden uit te schakelen, zoals de afluistermogelijkheid, en kan de HUD worden uitgeschakeld. Grounded is na de update gelijk beschikbaar als een van de moeilijkheidsgraden, dus je hoeft niet eerst de game uitgespeeld te hebben om deze te kunnen ontgrendelen.

Mocht dit nog niet uitdaging genoeg zijn, dan zul je de game ook in de zogenaamde Permadeath-modus kunnen spelen. In deze spelmodus zijn er geen tweede kansen, je zult de hele game moeten uitspelen zonder dood te gaan. Ga je toch dood? Dan zul je weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Mocht dit toch iets te overweldigend zijn, dan is het ook mogelijk om de Permadeath-modus met checkpoints te spelen. Deze checkpoints kunnen ofwel per hoofdstuk of akte geactiveerd worden. Met andere woorden, ga je dood bij het einde van de eerste dag in de game, dat zul je deze dag opnieuw moeten spelen.

Deze uitdagende spelmodi brengen uiteraard ook de nodige beloningen met zich mee, in de vorm van twee nieuwe PlayStation Trophies: één voor het uitspelen van de game in de Permadeath-modus, en één voor het uitspelen van de game op de Grounded-moeilijkheidsgraad. Deze twee Trophies zitten echter niet de mogelijkheid in de weg om de Platinum Trophy te behalen voor de game.

Naast deze nieuwe spelmodi, brengt de update ook nieuwe grafische foefjes met zich mee. Heb je je altijd al afgevraagd hoe The Last of Us Part II uitziet als een cel-shaded-game? Of als een 8-bit-game? Of misschien zelfs een zwart-wit noir triller? De update brengt namelijk bijna 30 grafische filters met zich mee.

Benieuwd naar wat de update nog meer met zich meebrengt? Bekijk dan hier de hele blogpost van Matthew Gallant.

Bekijk hier de trailer voor de Grounded Update van The Last of Us Part II:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.