Mijn meiden zijn inmiddels 6 en 8 jaar oud. Hier in huis hebben ze ieder een eigen tablet. Denk nou niet gelijk jeetje die zullen wel een geldboom hebben. Nee hoor helaas ik heb geen tips voor je om die te maken. Wij kopen zelf 1 x per 3 – 4 jaar een nieuwe tablet en Oma had hier het geluk dat haar defecte iPad nog gerepareerd werd. Ik verontschuldig me niet ofzo *knipoog*. Maar wil gewoon niet dat je rare dingen denkt.

Enfin Spy Mom, wij hebben hier echt twee Youtube junkies in huis. Een avondje film kijken wordt vaak ingeruild tegen een avondje tablet. Ze kijken dan hun eigen favoriete films en series via een van de streamingdiensten. Maar ook filmpjes van Youtube gaan er goed in. Die van de jongste zijn nog te overzien. Die zoekt filmpjes via de spraakbesturing van Youtube. Daarnaast geeft haar tablet zoveel geluid dat ik hoor wat ze kijkt. Vaak zijn dat van die gespeelde my little pony filmpjes die ik oh zo vreselijk vind. Maar hey een voordeel haar Engels is echt waanzinnig goed!

De oudste daarentegen kan zelf al wat typen. Wat betekend dat ze filmpjes kan opzoeken die ze wil kijken. Zo is ze dol op Harry Potter en ik kwam erachter dat ze de hele filmreeks in de tussentijd bijna gezien heeft via fragmenten. Deel 1-3 heeft ze gezien met ons samen en deel 4 in goed overleg een paar dagen geleden met Opa. Deel 5 twijfelen we nog over. Ze kan fictie goed onderscheiden van realiteit. Maar of ik blij ben met het feit dat ze stiekem deze filmpjes kijkt? Nee zeker niet.

Ik ging daarom op zoek naar hoe ik kon ontdekken wat ze kijkt op Youtube en vond een manier. Via de instellingen kun je naar de historie kijken en zo alles terugzien wat ze keek. Ik vertelde het haar, want ze weet zelf niet hoe ze dit moet wissen. Ik praatte met haar dat filmpjes op Youtube niet altijd goed zijn en veilig.

Waarom hier geen Youtube Kids erop staat vraag je jezelf misschien af? Dat is leuk voor een drie jarige. Voor oudere kindjes wordt er veel geblokkeerd en ik vind een stukje vrijheid ook wel belangrijk mits het binnen de huisregels valt.

Inmiddels gaat het hier heel goed. Ik check 1 x per week de historie en behalve Dylan Haegens en Knol Power kom ik weinig gekke dingen tegen. Hoe doen jullie dit? Zijn jullie ook Spy Mom of vertrouw je je kind? Of maak je gebruik van een beperkende app?

 

 

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.