Door corona gaat de koopkracht waarschijnlijk wat naar beneden, maar daarnaast als je de corona app wil gebruiken, om gewaarschuwd te worden of je bij iemand in de buurt bent geweest die besmet bleek te zijn, heb je mogelijk een nieuwere telefoon nodig dan je nu hebt. Er zijn veel klachten geweest van mensen met oude iPhones dat ze er geen gebruik van de corona app kunnen maken. Nu weten wij dat een nieuwe iPhone erg duur klinkt, maar er is een manier om toch een nieuwere telefoon te kopen, zonder de hoofdprijs te betalen.

De oplossing is namelijk om refurbished te kopen. Ik doe dit al een paar jaar en kan daardoor toch mee met de nieuwere modellen, zonder de hoofdprijs te betalen. Het bestaat niet alleen voor iPhones, maar ook Apple Watches en MacBooks of iPads, wat handig kan zijn, omdat we meer thuis moeten werken en de kinderen ook meer thuis moeten doen. De ideale oplossing voor deze tijd.

Nu kan je misschien denken dat je ook gewoon marktplaats af kan zoeken op zoek naar een tweedehands telefoon, maar in dat geval heb je geen garantie. Ik heb persoonlijk niet de beste ervaringen met marktplaats aankopen. Ik heb bijvoorbeeld een keer meegemaakt dat de telefoon er top uitzag, maar dat de batterij het maar 3 uren volhield. Daarnaast lijkt de telefoon op dat moment goed te werken en kom je thuis en heb je allemaal gekke errors. Je kunt er niet mee terug en je hebt helemaal geen garantie. Bij refurbished telefoons moet de minimale batterijcapaciteit 85% zijn, waardoor je dus niet een iPhone krijgt die na 3 uren ineens uitvalt.

Refurbished betekent gereviseerd en het houdt in dat de producten gebruikt zijn, maar na gebruik gerepareerd en gecontroleerd worden voor ze weer te koop aangeboden worden. Ik was op zoek naar een nieuwe telefoon en ben uitgekomen bij refurbished.nl en wil mijn ervaring met jullie delen. Het voordeel van refurbished kopen is dat je vaak garantie hebt, zoals bij refurbished.nl ontvang je twee jaar garantie, zit er een aankoopgarantie op en gratis verzending. Ik zoek meestal na twee jaar weer een nieuwe telefoon, dus dan ben ik de gehele periode gedekt. Daarnaast weet je zeker dat je niet opgelicht wordt (nog een risico als je bij een particulier koopt). Let als je refurbished koopt altijd op de recensies van de website en of ze aangesloten zijn bij een instantie voor reviews, zodat ze onafhankelik zijn. Of let op een keurmerk, zoals Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland.

Hoeveel geld het scheelt tussen nieuw en refurbished verschilt wat voor versie je zoekt, hoe nieuwer de telefoon hoe minder aanbod en dan is het prijsverschil ook minder. Ik was op zoek naar een iPhone XR (geel het liefst) met 128 GB geheugen. Nieuw kost hij bij Apple €759 (zonder apple care). Refurbished kost hij zichtbaar gebruikt €489 en zo goed als nieuw €594, dus het scheelt nogal. Daarnaast heb ik hem de volgende dag al in huis!

Waar je tot slot nog op moet letten voor je de bestelling plaatst is de gradatie, er zit namelijk wel verschil in de telefoons tussen gebruikerssporen. Je hebt zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Het verschil zit hem niet in functionaliteit, dat is altijd 100%, maar wel in de gebruikerssporen op het scherm en de behuizing. Zo goed als nieuw heeft geen zichtbare tot hele lichte sporen, licht gebruikt heeft geen tot enkele lichte zichtbare gebruikerssporen en zichtbaar gebruikt heeft meerdere duidelijke gebruikerssporen. Als je geen beschadigingen wil zien, moet je dus niet voor zichtbaar gebruikt gaan. Zou je dat totaal niet belangrijk vinden en gaat het puur om de functionaliteit, dan kun je wel voor zichtbaar gebruikt gaan en dat scheelt weer extra geld.

Er zijn meer websites die refurbished telefoons aanbieden, de reden dat ik voor refurbished.nl heb gekozen is mede vanwege de lange garantie, maar ook, omdat de website alle grootste refurbished Apple aanbieders vergelijkt. Je hoeft dus niet alle websites af te gaan om de beste deal te zoeken en je kunt vertrouwen op de kwaliteit, ze zijn namelijk aangesloten bij Keurmerk Refurbished van Techniek Nederland. Daarnaast is er een klantenservice die ook technische hulp kan verlenen. Ik ben er van overtuigd dat het een betrouwbare website is en dat ik zonder zorgen een bestelling kan plaatsen.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.