Er gaan wat grote veranderingen plaatsvinden in het populaire racevoetbalspel Rocket League. De game zal namelijk free-to-play worden en zal hiermee ook van Steam verdwijnen. Vorig jaar in maart werd de ontwikkelaar van de game, Psyonix, al overgenomen door Epic Games. Het is dan ook geen verrassing dat de game van Steam naar de Epic Games Store verplaatst zal worden.

Echter, geen paniek voor spelers die de game nu op Steam spelen. De game zal namelijk niet compleet verdwijnen van Steam. Heb je de game momenteel op het platform van Valve, dan zul je de game kunnen blijven opstarten en spelen. Daarnaast blijft het platform ondersteund worden en zullen nieuwe updates en features ook naar Steam blijven komen. De game blijft dus in je Steam Library staan. Nieuwe spelers die Rocket League eens willen proberen, zullen na de update wel genoodzaakt zijn om de game via de Epic Games Store te downloaden.

Spelers die de game al in hun bezit hebben, zullen een aantal goodies krijgen, om zo hun Rocket League-aankoop te compenseren:

  • Alle Rocket League DLC die uitgekomen zijn voordat de game free-to-play gaat
  • De “Est. 20XX” titel, dat weergeeft in welk jaar de speler voor het eerst Rocket League is gaan spelen
  • 200+ Common items die worden ge├╝pgraded naar “Legacy” kwaliteit
  • Golden Cosmos Boost
  • Dieci-Oro Wheels
  • Huntress Player Banner

Hoewel dit de grootste verandering is binnen de wereld van Rocket League, zal er voor huidige spelers in principe niet heel veel veranderen. Cross-Play wordt nog steeds ondersteund, waardoor je nog steeds gematcht kunt worden met spelers die de game op een ander platform spelen. Alleen zul je nu dus ook, mits je op Steam speelt, gematcht kunnen worden met spelers die de Epic Games Store-versie van de game hebben.

Wanneer deze verandering precies worden doorgevoerd is nog niet bekend; Psyonix heeft hier namelijk nog geen specifieke datum aan gehangen. Wel heeft de ontwikkelaar aangegeven dat de game deze zomer nog free-to-play gaat worden, en daarmee ook naar de Epic Games Store zal verhuizen.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.