Hebben jullie hem gezien? Het grote XBOX live-event? De showcase, die wel een uur duurde, zat bomvol nieuwtjes en uiteraard vatten we het geheel weer mooi voor je samen. Lees je mee?

Het was een groot spervuur met nieuwe aankondigingen en updates, waaronder As Dusk Falls, Avowed, Fable, Forza Motorsport, Tell Me Why, Psychonauts 2, Everwild en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wil je zelf nog even je vingers aflikken bij al het moois dat tijdens de showcase voorbij is gekomen? Terugkijken is hier mogelijk:

We gaan van start met Halo Infinite! De grootste en meest ambitieuze Halo ooit! We krijgen een eerste – wel meer dan 10 minuten durende – blik op de campaign gameplay. Dit avontuur wordt tijdens de feestdagen verwacht.

Een korte teaser voor State of Decay 3. De game is nog in ontwikkeling, maar belooft weer het ultieme uit de zombie survival simulatie te halen.

We krijgen in deze showcase content te zien van 9 van de 15 Xbox Game Studios-teams, waaronder 5 wereldpremières. Belangrijk om te weten is dat Xbox Game Pass leden elke game in onze Xbox Games Showcase kunnen spelen, als onderdeel van hun lidmaatschap of free-to-play, wanneer ze worden gelanceerd. Uiteraard ontbreekt een praatje over het Xbox Series X-systeem niet. Maar we willen games….!

Gelukkig volgt de wereldpremiere van Forza Motorsport. Race er op los op de Xbox Series X. Het draait immers om snelheid en diepgang. 4K en 60 frames per seconde, haast sneller dan het licht.

Wat volgt is de prachtige trailer van Everwild. De game is geïnspireerd door de schoonheid van de natuur om ons heen. Unieke en onvergetelijke ervaringen wachten op ons in een natuurlijke en magische wereld.

Meer info over Tell Me Why! De game is al eerder kort besproken op deze website. De game van Dontnod Entertainment (bekend van Life Is Strange) staat in het teken van de tweeling Tyler en Alyson Ronan. Ze verkennen de herinneringen van hun fijne, maar tevens onrustige jeugd in het prachtige Alaska. Het verhaal ontplooit zich in drie delen, waarvan de eerste begint op 27 augustus.

Er wordt gewerkt aan een zeer speciale versie van Ori and the Will of the Wisps speciaal voor Xbox Series X. De ervaring van Ori zal nu nóg mooier worden!

In The Outer World: Peril on Gorgon speel je een gloednieuw avontuur waarin spelers worden meegenomen naar de Gorgon Asteroid om de mysterieuze oorsprong van Adrena-Time te onderzoeken. De release staat gepland voor 9 september 2020.

De “kleinste” game van het jaar: Grounded! Een co-op survival avontuur die je achtertuin naar je toe brengt. Co-op zeggen we, maar het is ook mogelijk om je partner aan de spinnen te voeren… RPG meets survival games, waarin tot 4 spelers de achtertuin gaan verkennen en op een tocht moeten om terug te keren naar het normale levensformaat. Grounded verschijnt op 28 juli.

Een nieuwe wereldpremière: we hebben altijd oorlog gekend, in deze game draait om helden en eden. De first-person RPG Avowed vindt plaats in de fantasie-wereld van Eora. Obsidian at their best!

De eerste game van Int./Night en tevens een wereldpremière:  As Dusk Falls. Het interactieve drama komt van een nieuwe studio die zich focust op ambitieuze en innovatieve interactieve verhalen. Wat begint als een verhaal van twee families die gevangen zitten in een gijzeling mondt al snel uit in een uitgebreid epos over hoe mensen groeien en veranderen. Een game om naar uit te kijken!

Met Jack Black in de hoofdrol (wat betreft stem dan en muzikaal begeleid) zien we de trailer van Psychonauts 2. Een tocht door de vreemde werelden die zich verbergen in onze hersenen. Razputin “Raz” Aquato keert terug om nieuwe mentale horizons te ontdekken. Aan Raz de taak om duistere mysteries te ontrafelen en de de oorsprong van zijn eigen familie.

Het is een flinke lading aan games die we nu al voorbij hebben zien komen, maar we zijn er nog niet. Destiny 2 komt ook naar Xbox Series X en Xbox Game Pass. Later dit jaar volgt een geupdate versie van Destiny 2.

Wederom een wereldpremière: S.T.A.L.K.E.R. 2. Er wordt niet gesproken in de trailer, maar dat hoeft ook niet. Dit is een next-gen console debuut.

Nóg een wereldpremière en wel die van Warhammer 40,000: Darktide. Een nieuwe 4-spelers co-op game die zich afspeelt in korf Tertium. Vecht samen met je vrienden tegen invasies van vijanden.

Nóg een wereldpremiere: we zien een hoop Xbox-spelers voorbij komen en dat betekent dat dit een game voor iedereen is. Jawel: Tetris! In Tetris Effect: Connected krijg je uiteraard de originele game, maar ook co-op opties, online en lokale multiplayer variaties. Tetris zoals je nog niet eerder hebt gezien. Verwacht eind 2020.

We zijn er nog niet, want ook dit is een wereldpremière: Gunk!
Van de makers van SteamWorld krijgen we een gloednieuw avontuur in een uitgestrekte en exotische wereld. Angstaanjagende vijanden en uitdagende puzzels staat hier op te wachten wanneer je het mysterie van een vergeten planeet probeert te ontrafelen.

Deze game verschijnt bij de lancering van de Xbox Series X. In The Medium ontdek je een duister mysterie die alleen door een medium opgelost kan worden. Duister, psychisch, vol puzzels en survivalelementen.

De wereldpremière van Phantasy Star Online 2: New Genesis. De online actie-RPG. De nieuwste toevoeging aan het universum wordt Phantasy Star Online 2: New Genesis. Verwacht in 2021.

CrossfireX komt naar de console in een first-person shooter versie met een verscheidenheid aan opwindende multiplayer-ervaringen en een campagne die het wereldwijde conflict tussen twee militaire facties verkend. Verwacht in 2020.

Uiteraard moet je een showcase afsluiten met een knaller en ook Xbox weet daar wel raad mee. De wereldpremiere van Fable: een nieuw begin voor de legendarische franchise. Verken een land vol fantasie-wezens en schitterende locaties.  Kort, maar krachtig, maar hier gaan we de komende tijd zeker meer over horen.

Er is weer een hoop aangekondigd, op mijn persoonlijke radar staan sowieso Everwild, Tell Me Why en As Dusk Falls. Grounded en Psychonauts 2 zal ik mij nog even wat beter in moeten verdiepen.

Welke games sprongen er voor jullie uit?

© Xbox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.