De iconische Massive Multiplayer Online-game Star Wars: The Old Republic is vanaf nu gratis te spelen via Steam, hebben Electronic Arts en Bioware aangekondigd. Steam geeft de mogelijkheid voor spelers om een nieuwe manier van spelen en discussiëren aan te gaan, aldus de ontwikkelaar. Via het platform van Valve kunnen spelers tijdens het spelen Steam ruilkaarten, profielachtergronden en emoticons verzamelen, alsook gebruikmaken van de mogelijkheid tot cross-saving en cross-play.

Spelers kunnen een geheel nieuw avontuur beginnen, of verdergaan met hun eigen, verhaalgedreven Star Wars saga. Hierbij kan er gekozen worden uit een van de vele iconische character classes uit de game, zoals een Jedi, Sith of Bounty Hunter, en is het aan de speler om te kiezen welk pad hij of zij bewandelt. Ga je voor de Light side of Dark side van de Force?

Star Wars: The Old Republic (SWTOR) op Steam maakt volledig gebruik van crossplay en cross-save met de directe SWTOR-launcher, dus alle progressie zal worden overgedragen wanneer de speler inlogt via een van deze methoden. Daarnaast worden er in een toekomstige update 100 Steam achievements toegevoegd en zullen spelers op Steam, met terugwerkende kracht, worden beloond op basis van achievements die zij al eerder hebben behaald in de game.

Het verhaal van SWTOR speelt zich drieduizend jaar voor de komst van Darth Vader af. De Galactic Republic wordt beschermd door de legendarische Jedi Order en staat als een baken van vrede in het heelal, al voor duizenden generaties. Een aantal eeuwen geleden dook echter de grootste bedreiging op voor de Republic, in de vorm van het duistere Sith Empire. De Republic kwam na de oorlog als winnaar uit de strijd en er werd ondersteld dat de Sith uitgestorven waren. Dat weerhield de Jedi er echter niet van om een constante waakzaamheid te behouden over Korriban, de oude thuiswereld van de Sith…

De game is inmiddels uitgebreid met vijf grote verhaallijnen en geeft spelers de kans om de grote held te worden in deze verhalen. Er zullen belangrijke keuzes gemaakt moeten worden en elke klasse heeft zijn eigen verhaallijn. Genoeg te ontdekken dus, voor nieuwe spelers!

Star Wars: The Old Republic is nu gratis te spelen op Steam.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.