Het is de droom van menig kattenvrouwtje om een eigen kattencafé te runnen. Die droom kan digitaal werkelijkheid worden in Cat Café Manager. Miauw!

Stiekem had ik al van deze game gehoord en lag het al op de planning er een artikel over te schrijven. Meermaals heb ik voor het raam van Pebbles Kattencafé in Rotterdam staan staren naar de poezenbeestjes die daar vredig lagen te slapen. Het café was immers al gesloten en al een lange tijd ligt het op de planning een bezoekje aan het café te brengen. Corona gooide roet in de complete furr- en purr-ervaring.

Gelukkig komt daar binnenkort een digitale versie waarin je naar hartelust poezels kunt laten ronddwarrelen. In de ‘fluffy’ managementgame Cat Café Manager wordt je de manager van het vervallen kattencafé van je oma in het dorpje Caterwaul Way.

De eerste teaser zie je hier:

Een café dient voorzien te worden van personeel en natuurlijk ingericht te worden. In dit kattencafé maken zwerfkatten uiteraard de dienst uit. Zorg voor de katten die door de straten dwalen en adopteer ze uiteindelijk. Wanneer je meerdere katten bij elkaar hebt (like moi) weet je als de beste dat ze ieder hun eigen uiterlijk en persoonlijkheid hebben. In een café vol oorlog wil je uiteraard geen catfight, dus een juiste combinatie is essentieel om je klanten te vermaken en ontspanning te bieden.

Al snel leer je de inwoners van Caterwaul Way kennen, waaronder de jonge muzikant Finley en de sterke verhalen vertellende schipper van het lokale pondje Bonner. Naarmate je ze beter leert kennen, kan je  aanwijzingen vinden over het mysterieuze altaar gewijd aan de eeuwenoude kattengod, wat een puntje van de sluier kan optillen van de vreemde geschiedenis van de stad Caterwaul Way en zijn vele zwerfkatten.

‘De bizarre knusheid van dat ene kattencafé in het centrum van Kyoto is me altijd bijgebleven. Daarom willen we spelers de fantasie bieden om hun eigen rare kleine kattencafé te bouwen.’ – Rick Sorgdrager, Roost Games

Overigens is aan een kattencafé runnen of bouwen helemaal niets raars. Zeker niet wanneer je een enorme voorliefde voor deze kleine murwels of zachte haarballen hebt. De ontwikkelaar maakt er een missie van om zich te richten op onvervulde niches in het 2D managementgenre te vullen. Wat mij betreft is de missie nu al geslaagd door enkel al dit briljante idee.
Cat Café Manager 
Kat is mijn middle name en ik maak er een missie van om allerlei kat-gerelateerde board- en videogames te spelen. Cat Café Manager is ontwikkeld door het Nederlandse Roost Games en je kunt hem nu al wishlisten op Steam. Op de hoogte blijven van deze kattengame doe je door hier de Discord-server te joinen. De verwachting is dat het café in het najaar van 2020 geopend zal worden. Purr-fect!!
© Roost Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.