Vrouwen in Games, daar houden wij ladies wel van. Onderzoeksbureau Onbuy.com heeft uitgezocht wie nu de beste vrouwelijke karakters in games zijn en daar hebben wij natuurlijk wel oren naar. Benieuwd naar de top 10? Lees dan vooral verder!

Nu we nog steeds veel tijd thuis doorbrengen hebben we aardig wat kunnen gamen. Dit heeft zich ook vertaald in de omzet van videogames. Deze is namelijk met 35% toegenomen. Wie videogames speelt ontwikkeld ook een sterke voorkeur voor bepaalde karakters in games. Onbuy’s Technology Department heeft daarom uitgezocht wie nu de meest geliefde vrouwelijke karakters in videogames zijn.

Het onderzoeksbureau heeft daarvoor 3508 gamers gevraagd naar hun favorieten. Denk nu eerst eens diep na wie jouw favoriet is en bekijk daarna het onderstaande lijstje.

Nummer 1: Ciri
Voluit Ciri Fiona Elen Riannon. Geralt of Rivia zou trots zijn om zijn dochter wederom een battle te zien winnen. Maar liefst 72% van de ondervraagden stemde op Ciri. Een heerlijke storyline en de persoonlijke charme zorgen voor de overwinning.

Nummer 2: Lara Croft
Een oudgediende op de tweede plek Tomb Raider’s Lara Croft. Met 66% van de stemmen heeft ze het zilver binnengesleept.

Nummer 3: Princess Zelda
Princess Zelda uit The Legend of Zelda (dûh!) mag natuurlijk niet ontbreken en sleept gelukkig nog eremetaal binnen. Zelda heeft de hartjes van 63% van de stemmers veroverd.

Nummer 4: Ellie
Ellie uit The Last of Us. Wanneer je je bevindt in een pandemie kan dit behoorlijk traumatiserend zijn. 57% van de stemmers is begaan met Ellie.

Nummer 5: Princess Peach
Daar is ze dan, een prinses die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje. Niet alleen Super Mario en Bowser zijn geobsedeerd door haar, maar liefst 53% van de stemmers noemden haar als favoriete vrouwelijke karakter in games.

Nummer 6: Clementine
Clementine uit The Walking Dead. Het is niet niets om te leven in een met zombies-gevulde wereld. Zeker wanneer het een 8-jarige betreft. 49% van de stemmers gaven hun stem aan Clementine.

Nummer 7: Elizabeth
Bioshock Infinite’s Elizabeth kan rekenen op 48% van de stemmen.

Nummer 8: Cortana
Halo’s Cortana heeft met 45% de 8e plek binnengesleept. Cortana helpt iedereen door moeilijke situaties heen.

Nummer 9: Alyx Vance
Half-Life’s Alyx Vance heeft nog net de top-10 van deze verkiezing behaald. 41% van de stemmers gaven hun zege aan haar.

Nummer 10: Tifa Lockhart
Last but not least is Final Fantasy’s Tifa Lockhart. Ben je een liefhebber van Final Fantasy? Dan ongetwijfeld ook van Tifa. Ze sluit de rij van deze verkiezing.

Nog even de Top 10 op een rijtje met beeldvorming erbij:
Beste vrouwelijke karakters in videogames

Stond jouw favoriet in de Top-10? Laat ons vooral weten wie jouw favoriete vrouwelijke karakter uit een videogame is, want daar zijn wij namelijk reuze-benieuwd naar.

© Onbuy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.