Met het succes van Animal Crossing: New Horizons en het recent aangekondigde Harvest Moon One World lijken vergelijkbare spellen als paddenstoelen uit de grond te komen. De een is overigens aantrekkelijker dan de andere en uiteraard is het niet een nieuw concept. Des te beter om dus af en toe eens eentje onder de loep te nemen. Dit keer Coral Island.

In Coral Island besluit jouw personage de grote stad Pokyo te ontvluchten om een boerderij te beginnen in Starlet Town. Tot dusver best een bekende formule. Tijd voor meer rust, nou ja, andere rust. Het boerenleven is natuurlijk niet zomaar een peulenschil, maar op een eiland lijkt alles net even wat meer relaxt. Zo denken de ontwikkelaars van Coral Island, Stairway Games er ook over.

Stairway Games is sinds mei 2019 gesitueerd in Indonesië en ze willen zich inzetten om de game industrie in Indonesië te bevorderen. Daarnaast willen ze de wereld bewust maken van duurzaamheid, milieu en diversiteit. Ze hopen met Coral Island daar een mooie start mee te maken. Pufferfish Drilling Crop. heeft grootste plannen voor Coral Island en als speler koop je het laatste stuk land op dit eiland. Terwijl je speelt beslis je of je de andere eilandbewoners gaat steunen of niet.

Je weet wat je te doen staat! Gewassen zaaien en oogsten, dieren verzorgen en de bewoners leren kennen. Daarnaast krijg je zelf de ruimte om besluiten of je de rest van het eiland ook nog wil verbeteren. De makers zelf zeggen al dat het niet de makkelijkste opgave gaat zijn, maar dat het zeker zal lonen. Naast deze lastige opgaven beloven de makers een wereld met verbonden eilanden (wellicht voor handel?), duiken om koraal te redden, de zeebodem op te ruimen en zeldzame stoffen te oogsten, veel verschillende personages en de invloeden van zuidoost Azië. Ook zullen de seizoenen het eiland beïnvloeden en zul je bijvoorbeeld een kas moeten bouwen om bepaalde gewassen te kunnen groeien.

Eigenlijk is de basis hetzelfde als vele andere farming games, maar willen ze de spelers bewust maken van de impact op het milieu, hoe ga je beter om met grondstoffen, met onze aarde. De makers benoemen wel duidelijk dat er geen deadlines zijn in de game en dat je kunt spelen zoals je wil. Wat tof is aan deze makers is dat het gehele team nog nooit een game had gemaakt, maar dat maakt het des te uitdagender en natuurlijk belonend om samen aan deze game te werken.

Het filmpje op YouTube laat alvast wat meer van het uiterlijk van het personage zien en op de diverse kanalen waar je ze kunt volgen zijn ook al veel details te bekijken. Het is erg tof om het proces te zien!

Ze hopen de game in het eerste half jaar van 2021 uit te brengen op Steam. Je kunt de ontwikkeling van de game volgen op hun site, Twitter, Instagram, YouTube en Discord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.