Het is inmiddels vaste prik in huize Linn: een stream van League of Legends die regelmatig aanstaat. Persoonlijk heb ik weinig met de game (bewust…) en is er nu even rust in aanloop naar de finales, maar er gebeurt zo ontzettend veel meer om de game heen dan de meeste mensen zich beseffen. De docu League of Legends: Origins neemt je mee in die wereld en is nu te zien op Netflix.

In de docu vertellen fans, experts en de makers van Riot Games je meer over de opkomst van het gamebedrijf. Hoe ze uitgroeiden van een gratis demo’tje welke verspreidt werd tot het moment dat miljoenen mensen wereldwijd uren zoet zijn met LoL’en.

Hoewel de PC-game eigenlijk nog niet zo heel lang is uitgebracht (2009) hebben er zich in die 10 jaar enorme veel fans verzameld die van League Of Legends- personages hun stijl hebben gemaakt en zijn er zelfs kampioenschappen waarbij teams uit alle streken het tegen elkaar opnemen, waarbij over het algemeen de Koreanen of Chinezen als sterkste uit de bus komen.

In samenwerking met Riot Games staat filmmaker Leslie Iwerks (Recycled Life / The Pixar Story) aan de wieg van de documentaire. League of Legends Origins is een full length docu met een lengte van 1 uur en 17 minuten. We krijgen een blik achter de schermen tijdens de begindagen van League of Legends (2006) tot aan vrij recentelijk 2017.

Zowel League- fans als niet League- fans kunnen nu zien hoe het er in de game-wereld aan toe (kan) gaan. Hoe toegewijde spelers en gepassioneerde maar onervaren ontwikkelaars samen een game bouwden met het doel om ‘s werelds grootste  e-sport te worden.
Alvast een voorproefje? Bekijk dan de trailer.

Wil je na deze trailer meer zien? League of Legends: Origins is nu te zien op Netflix.

© Riot Games
© Netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.