Minecraft is sinds het spel op de markt is ontzettend populair! Het is op elk platform wel al te spelen en er zijn meerdere versies uit. Wij hebben ook al verschillende reviews geschreven over dit populaire spel.  Dagelijks zijn er duizenden mensen actief en veel van deze fanatieke Minecraft spelers willen voor de multiplayer modus een eigen server hosten. Dit is vooral belangrijk als je graag speelt met je eigen individuele instellingen en als je alleen met vrienden wil spelen en dus geen ongenodigde gasten wilt hebben. Als je nou fervent Minecraft speler bent en zelf een server wil runnen, waar moet je dan naartoe?

Wat is Minecraft?
Minecraft, ook wel eens het blokkenspel genoemd, is één van de voorlopers van een open wereld spel die zowel in single als in multiplayer modus gespeeld kan worden.  Er is geen vooropgesteld doel wat je moet bereiken en je kan gebieden en grotten verkennen, huizen bouwen, vechten tegen monster rond middernacht en je kan je eigen eten verbouwen. Zou je dit willen spelen heb je een server nodig en Minecraft zelf host er natuurlijk een heleboel. Maar wil je alleen met vrienden spelen, of wil je door middel van individuele instellingen de modus bepalen dan moet je zelf een server hosten. Op je eigen server kun je bepalen hoeveel en welke spelers in je gebied mogen komen en zo’n server kun je huren of kopen via bijvoorbeeld Koopjeserver.

Minecraft server
Er zijn veel sites waar je een server kunt kopen en hier kun je kiezen uit verschillende Minecraft servers. Je kunt een Game hosting pakket aan laten passen aan jouw wensen. De meeste websites hebben een keuze tool, zodat je niet zelf hoeft te bedenken wat je allemaal nodig hebt. Hier kun je alle opties aanvinken om zo te kijken welke server het beste bij jouw wensen past en prijzen vergelijken tussen bijvoorbeeld SSD of HDD. Verder is het belangrijk dat de site van jouw keuze een goed paneel heeft, zoals het Multicraft paneel. Deze is volledig in het Nederlands beschikbaar, maar zou je alleen Engelse vrienden hebben, geen probleem, hij kan ook op Engels gezet worden. De servers staan in een datacenter, het is belangrijk om een website te kiezen die bij een goede datacenter zit. Het liefste met een 1GBps internet verbinding en natuurlijk de snelste hardware en software is ook belangrijk.

Zou je nu denken, ik zou wel graag een eigen server willen hosten, maar ik heb geen idee hoe? Geen probleem er zijn verschillende tutorials beschikbaar via de website, die je stap voor stap meenemen door het hele proces, zo kan iedereen zijn eigen server runnen met je eigen instellingen.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.