Ben jij al flink aan de slag met Ring Fit Adventure? Wij kunnen geen genoeg krijgen van die bijzondere besturing en die wederom zeer creatieve manier die Nintendo aanboort voor de Switch na het grappige kartonnen Labo. Misschien heb je even geen geld voor Ring Fit Adventure, of heb je nog geen Switch. Geen probleem, ook op oudere consoles zijn sportieve games te vinden die je van de bank af krijgen.

Kinect Sports Rivals

Het Kinect-antwoord op Wii Sports kwam in de vorm van Kinect Sports. Rivals is daarin de beste, waarin je spannende sporten kunt doen als rotsklimmen en schieten (op een papieren doelwit, geen echte, het blijft sport). Je kunt ook bowlen in Kinect Sports, maar Rivals weet het allemaal net even wat spannender te maken. Toch blijft het sportief. Kinect is een goed medium om een sportgame te spelen waarbij je ook echt van de bank af moet en dat wist Kinect Sports Rivals op leuke wijze te bewijzen.

Wii Sports

Niet alle sporten in dit artikel zijn trouwens even lui. Wii Sports is een game die meteen tebinnen schiet zodra je het over sport en games hebt. Deze gezellige familie-manier van een sportieve activiteit beleven was een enorme hit op Nintendo Wii. Dat kwam niet alleen door het feit dat er bewegingsbesturing werd gebruikt, maar ook omdat je niet een ander personage speelde maar je eigen personage maakte dat waarschijnlijk ook op je leek. Nintendo plaatste je daarmee echt op het sportveld om te tennissen, op de bowlingbaan voor een potje kegels omgooien en meer. Iedereen kon het makkelijk oppakken en als je een beetje fanatiek was, dan kon je er nog moe van worden ook.

Fruit Ninja Kinect

Een ninja zijn is geen sport, maar zwaardvechten is dat wel. In Fruit Ninja moet je met een zwaard allerlei stukken fruit in mootjes hakken voor ze op de grond vallen. Dat wordt onder andere gespeeld op smartphones en VR-brillen, maar het werkte toch net even beter met Kinect. Juist omdat je vrij kunt bewegen zonder dat je iets in je handen -en op je hoofd- hoeft te houden, kun je naar hartenlust om je heen slaan. In deze game moet je snel zijn, net als in de meeste sporten. Alleen komen er hier allerlei vrolijke kleuren voorbij en kan een potje slechts een paar seconden duren.

Just Dance

PlayStation Move is dé manier om in beweging te komen met je PlayStation. Een van de betere games die wij hierop speelden, dat is Just Dance. Niet voor niets bestaat die franchise al enorm lang: hij weet zichzelf steeds weer opnieuw uit te vinden door grappige mogelijkheden toe te voegen. Een van die mogelijkheden zijn de Move-controllers, waardoor van beide armen accurater wordt geregistreerd of je wel de juiste beweging maakt op het juiste moment. Het ziet er bovendien erg kleurrijk uit en de hits die worden gekozen in Just Dance garanderen dat er een feestje komt. Heerlijk!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.