Esports winnen enorm snel aan populariteit; er zijn steeds meer mensen die op professioneel niveau competitief gamen en er zijn steeds meer vrouwelijke esporters die aan de weg timmeren. Het aantal evenementen groeit snel en deze evenementen worden alsmaar groter en trekken vaak enorme aantallen bezoekers. Het prijzengeld voor de grootste toernooien loopt inmiddels in de tientallen miljoenen euro’s. Parallel aan de groei van dit fenomeen staat de opkomst van het wedden op esports. Hoe kun je succesvol geld inzetten op esports, waar kun je wedden en op welke sporten kun je precies wedden?

Professionalisering esports

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 65 procent van de Nederlanders tussen de 11 en 45 jaar weleens met esports in aanraking is gekomen. Door deze enorme groei wordt de sport steeds professioneler. Steeds meer esporters verdienen hun geld met professioneel gamen en een groeiend aantal esporters staat fulltime onder contract bij een team of sponsor. Daarnaast is het prijzengeld dat te verdienen valt met esports de afgelopen jaren astronomisch gestegen. Bij het WK Fortnite speelden de beste gamers voor 22.500 man publiek om een prijzenpot van maar liefst 30 miljoen euro. Het tekent de professionalisering van esports.

Doordat de sport steeds professioneler bedreven wordt, kunnen steeds meer esporters er een goed inkomen aan overhouden. Beroepssporters verdienen inmiddels genoeg en laten zich niet verleiden tot omkoping. Hierdoor is het wedden op esports inmiddels zeer betrouwbaar.

Op welke games kun je inzetten?

Zoals je op vrijwel alle sporten kunt gokken, kun je ook op de meeste esports wedden. Het wedden op esports focust zich met name op de volgende games: Counter-Strike: Global Offensive (CS-GO), League of Legends (LOL), DOTA2, HearthStone, en StarCraft 2.

Wat is Counter Strike: Global Offensive?

Een van de beste games om geld op in te zetten als je voor het eerst gaat gokken op esports is Counter Strike: Global Offensive (CS:GO). Dit is een first person shooter. Twee teams van vijf spelers nemen het tegen elkaar op. Een team vormt daarbij een groep terroristen die binnen en bepaalde tijd twee gebieden dienen op te blazen. Het andere team dient dit te verhinderen.

Wat CS:GO erg interessant maakt is dat men extra wapenuitrusting kan kopen als men rondes wint. Hierdoor kunnen de kansen gedurende de wedstrijd verschuiven wat het spel extra boeiend maakt om op te wedden.

De meeste wedstrijden kun je live volgen en er zijn verschillende onderdelen waar je op kunt wedden. Zo kun je geld inzetten op de winnaar, maar ook op de winnaar van het gehele toernooi of op de exacte scores

Hoe kun je wedden op esports?

Er zijn verschillende bookmakers waar je kunt wedden op Counter Strike: Global Offensive. Bij VulkanBet esports kun je bijvoorbeeld tegen erg gunstige noteringen geld inzetten op CS:CO-wedstrijden. Je ziet direct welke wedstrijden er op het programma staan en welke kansen de verschillende teams worden toebedeeld. Je kunt vervolgens meteen geld inzetten en het is mogelijk om de wedstrijden live te volgen.

Tips voor het wedden op esports

De meest veilige manier om te wedden op esports is het volgen van de statistieken. Het handige is dat de bookmakers dit ook doen. Aan de quotering kun je dus zien welk team het meest kans maakt. Je verdient natuurlijk meer geld als je op de underdog inzet. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kijken naar recente uitslagen. Welk team is in vorm? En welk team oogt minder sterk dan voorheen? Ook is het belangrijk om te onderzoek met welke spelers een team aantreedt. Dit is namelijk niet altijd hetzelfde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.