Alsof we onze Smartphone nog niet genoeg in onze handen hadden krijgen we er weer een extra reden bij om volop gebruik van het apparaat te maken. Sony heeft namelijk de bekendgemaakt dat het vanaf nu mogelijk is om Playstation 4-games te spelen op Android-smartphones. Dit meldt Nu.nl op basis van een post omtrent Software Update op de website van Sony Playstation.

Wellicht is het geen complete verrassing; ook gamers dienen van alle gemakken voorzien te worden. Of menig doorgewinterde gamer daar op zit te wachten kun je jezelf natuurlijk afvragen? In ieder verbind je je Playstation 4 en Smartphone met elkaar door middel van een app, PS4 Remote Play. Deze app werkt op alle smartphones en tablets die voorzien zijn van Android 5 of hoger.

Ben je te lui om je Dualshock- controller te pakken dan is dit zeker een handige oplossing. Maar… zit het gamen hem nu niet juist echt in die fijne controller in je handen te hebben en compleet weg te zijn van de smartphone? Immers wil je niet gestoord worden door een Whats-appje van je moeder of een zoveelste tag in een nutteloos Facebook-bericht wanneer je net lekker een eindbaas aan het verslaan bent. De besturing bestaat uit virtuele knoppen op je smartphone.

Het streamen is op dit moment mogelijk op een select aantal games. Zoek vooral even de (gratis) app PS4 Remote Play op, geef het een kans en vel je eigen oordeel. Vanaf heden is het mogelijk om je (Android-)Smartphone te verbinden met je Playstation 4. De dienst was voorheen al beschikbaar voor iOS en Sony Xperia.

Ben je helemaal van deze tijd en heb je Android 10, of voor Apple iOS 13 of iPadOS13 tot je beschikking dan is het mogelijk om via bluetooth verbinding te maken met de Dualshock 4-controller.

Zie jij het zitten om je PS4-games te besturen met je Smartphone of tablet of geef je de voorkeur aan de ouderwetse controller? Laat het ons zeker even weten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.