Yes, daar gaan we weer! Een tijdje geleden speelde ik eindelijk Life is Strange 2: Episode 1 en de review daarvan kun je hier lezen. Deze review gaat over Episode 2 en probeer ik zoveel mogelijk te schrijven zonder spoilers, maar als je er over denkt om Episode 1 te spelen, doe dat dan alsjeblieft eerst voordat je aan deze review begint. Mogelijk dat sommige zinnen toch iets weg zullen geven over het verloop van het eerste deel, so beware of spoilers!

In Life is Strange 2: Episode 1 maakten we kennis met de broers Daniel en Sean die door nare omstandigheden moeten vluchten van hun ouderlijk huis en op zoek moeten naar een plek waar ze veilig zijn. Sean moet als oudste broer voor zijn jongere broertje Daniel zorgen en vertelt daarom ook niet gelijk wat de echte reden is van hun slopende reis. Tegen het einde van de eerste aflevering vindt Sean een manier om dit toch aan Daniel te vertellen en komen de broers erachter dat er iets bijzonders is aan Daniel. Dat is waar we de draad in Episode 2 weer oppakken. Deze aflevering draagt de titel ‘Rules’, wat er al op duidt dat Sean en Daniel op zoek gaan naar een manier om om te kunnen gaan met wat er allemaal met ze gebeurt. Niet alleen zijn ze nog op de vlucht, maar ze moeten ondertussen ook de bijzondere krachten van Daniel onder controle zien te krijgen.

De jongens hebben inmiddels al een aardige reis achter de rug, zowel fysiek als emotioneel en daarom zoeken de jongens rust. Ze hebben een schuil- en rustplaats gevonden, een verlaten huisje in een bos en er ligt een boel sneeuw en hebben hier hun eigen plekje van gemaakt, maar ze moeten ook op zoek naar iets wat meer permanent is, omdat Daniel een naar hoestje begint te krijgen. Je wordt gelijk weer in de emotionele band tussen beide broers gegooid, want je moet vrijwel direct keuzes maken over de interactie en deze emotionele rollercoaster wordt er net als in de eerste episode niet minder op. Na een intens begin heeft het even rust en lijkt de spanning zich langzaam op te bouwen en dat werkt net zo goed als in de eerste episode. Wat wel tof is, is dat Captain Spirit in deze episode voorkomt. The Awesome Adventures of Captain Spirit is de gratis demo die een voorproefje gaf voor Life is Strange 2 en al vrij snel in de game maken we kennis met Chris die graag de rol van Captain Spirit speelt. Als je episode 2 opstart wordt er ook gekeken of je The Awesome Adventures of Captain Spirit hebt gespeeld en gebruikt hij de info uit deze game of genereert random uitkomsten.

Qua aanpassingen van de game is er eigenlijk niets veranderd, maar de onveranderde formule is simpelweg goed. Het doet een beroep op je empathisch vermogen, op geduld en ook vooral op je emotie en daarbij moet je soms ook nog enigszins snel keuzes maken. Ik kies toch altijd voor de keuzes die de band versterken en ik probeer in te schatten wat voor effect een keuze heeft op de rest van het verhaal en dat maakt dat ik er weer helemaal in werd meegesleept. Verder kan ik er eigenlijk weinig aan toe voegen zonder het verhaal te spoilen, maar ik kan je zeggen dat ik nog lang niet uitgespeeld ben, dus kom maar op met Episode 3! Jammer genoeg weten we er nog weinig van, dus zullen we geduldig af moeten wachten.

Alena’s oordeel
Life is Strange 2: Episode 2 is een heerlijk vervolg op de eerste episode en pakt je direct vanaf het eerste moment. Voor mij was het de perfecte aanvulling op het verhaal en ik denk dat dit voor iedereen zal gelden als je van dit type game houdt. Mocht je dit als probeersel doen dan kan ik me voorstellen dat het nu in episode 2 gaat vervelen, omdat het meer van hetzelfde is. Maar voor iedereen die zich kan storten op het verhaal pakt het de verhaallijn perfect op en kun je je heerlijk laten meeslepen.

+ Onwijs goed vervolg
+ Meeslepend
+ Laat je op het puntje van je stoel zitten
– De delen laten lang op zich wachten waardoor je uit het verhaal raakt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.