Op Pinterest zag ik dat je met speelfiguurtjes van je kids leuke creaties kan maken. Je kan ze kapot maken, doorzagen en er creaties mee maken. Maar je kan ze ook op de deksel van een potje plakken en er een mooi bewaar potje van maken voor snoepjes of iets dergelijks. Ik heb het voor jullie al geprobeerd en deel mijn ervaring!

Wat heb je nodig:
* Leeg (jam) potje
* Figurine of speelfiguur (dino) naar keuze
* Verf (kleur naar wens)
* Kwasten
* Secondelijm!!

Op de foto ligt mijn ‘knutsellijm’, ik kan je vertellen dat dit niet naar wens werkt dus heb ik secondelijm als tip om te gebruiken. Daarnaast heb ik de jam potjes bewaard, afgewassen en het etiket eraf gepulkt. De verf die ik gebruikt heb is die van de Action, maar ik denk dat je van alles aan verf kan gebruiken. Ik had Sackboy al enige tijd aan mijn sleutelbos hangen tot het haakje in zijn hoofd losraakte en dat ik onder andere deze wilde gebruiken voor dit Do It Yourself project. De Rabbid had ik ook nog liggen, die heb ik eens in een perspakketje van Ubisoft mogen ontvangen.


Zoals ik al had aangegeven, gebruik secondelijm! Haal de deksels van de potjes en plak de figurines erop. Door de hobbylijm bleven ze maar wiebelen en glijden, misschien heeft het dan langer de tijd nodig om te drogen, maar daar had ik geen geduld voor op het moment. We vonden nog een Zombie van Fortnite die dochterlief mocht gebruiken voor haar knutselproject.


Als de voetjes goed vastgeplakt zijn kan je aan de slag met de verf. Wij hebben standaard een knutselkleed op tafel liggen als er creatieve uitspattingen zijn in huis en dus geeft het dan ook niet als er dan geknoeid word. Ik heb de bovenste twee kleuren gebruikt, een hele lichtroze en een donkergrijze van de Action. Daar hebben ze verschillende kleuren, dus als je dit niet mooi vindt, kan je gerust een andere kiezen natuurlijk.


Tijd om te kliederen met de verf! De verf wilde ook niet heel goed pakken. Dus heb ik het er dik opgesmeerd, het beste zou zijn om het in tweemaal helemaal dekkend te maken, dan is het mooier en egaler. Maar uiteindelijk was ik er toch best tevreden mee. Het heeft natuurlijk even de tijd nodig om te drogen en ik wil je als tip meegeven dat je de binnenkant van de deksel niet moet mee verven!


Zijn ze leuk geworden? Ik vind van wel. Ondanks dat er nog een likje verf overheen had gemogen was ik blij met het resultaat. Maar omdat ik dus niet de juiste lijm had gebruikt vielen mijn figurines er uiteindelijk toch telkens af, dat was wel jammer en dus hamer ik er voor de laatste keer op, gebruik goede lijm!


Heb jij dit al eens geprobeerd? Het is ook erg leuk om te doen met kinderen en hun favoriete figuurtjes.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

One Comment on “DIY: Creatief bewaar potje met (game) figurines op de deksel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.