Mijn man had een verrassing voor me, een klein doosje met daarin een hele hoop mini blokjes en een beschrijving om een eigen Mario te bouwen! Niet alleen Mario maar ook een Luigi en een Yoshi. Het zou leuk zijn om te bouwen, dat was het ook alleen de beschrijving en de kleine blokjes waren soms erg frustrerend.


Deze doosjes zijn gekocht bij de online webshop Wish.com*. Op deze website kan je diverse snuisterijen vinden voor in en om het huis, je kledingkast en allerlei hebbedingetjes zoals deze Magic Blocks. Als je hierop zoekt op Wish krijg je diverse sets van tekenfilms, films, series, games enzovoorts. Er is zelfs een hele lading van Pokemon te vinden, dus zeker leuk om eens te bekijken.

Tijd om de doos open te maken en te zien wat er in zit. Zoals je wellicht al hebt gezien lijken deze blokjes erg op de plastic blokjes LEGO. Toch zijn ze anders en ik heb een foto hieronder waarbij je het verschil kan bekijken.

De set is verdeeld over diverse zakjes. De hele kleine onderdelen zitten bij elkaar en de grotere onderdelen ook. Het is niet in zakjes verdeeld met een nummer erop (zoals je wellicht van de LEGO gewend bent) het is gewoon een hele bult met steentjes, door elkaar!

Deze blokjes, Magic Blocks, zijn kleiner dan de welbekende LEGO blokjes en ook veel platter.

Zoals je kan zien is dit het verschil tussen een gewoon LEGO blokje (de witte) en de Magic Block van deze Mario set.

Wat ook in de doos zit is een bouwbeschrijving. Deze is bijna een puzzel te noemen, op sommige punten moet je heel goed opletten welk blokje waar moet. Het is in elk geval een behoorlijk priegelwerk als je met de kleine blokjes bezig bent en zo bouw je deze Mario laagje voor laagje op.

Een tip: Maak gebruik van diverse bakjes om alles uit te zoeken of in elk geval zoveel mogelijk soort bij soort te leggen. Dat maakt het bouwen een stuk makkelijker.

Het bouwproces heeft even geduurd! Het was een sessie met bloed, zweet en tranen.. Deze blokjes blijven niet altijd goed op hun plaats zitten, de voetjes glijden elke keer de verkeerde kant op waardoor hij een voetje verliest of omvalt. Als hij omvalt, gaan er koppen rollen en de allerkleinste blokjes zijn heel erg priegelig!


Maar het resultaat mag er zeker zijn! Hij is toch best heel leuk. Zeker leuk om naar te kijken en NIET meer aan te komen. Ik ben al begonnen met Luigi, maar dit project ligt al een hele lange tijd stil, omdat het eigenlijk hetzelfde is als de Mario en ik zoek dan toch net wat meer uitdaging, verandering.. Dus wie weet als die ooit af is, of de Yoshi, dan deel ik die vast ook nog wel eens even.

Heb jij al eens Magic Blocks aangeschaft? Of welke zou je willen hebben? Je kan ook eens bij de website van AlieXpress.com een kijkje nemen.

* Het kopen op Wish.com gaat op eigen risico. Veelal gaan de transacties goed, ook kan er iets misgaan.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.