Land Before Time oftewel Platvoet deel 1 wel eens gezien? Stapje verder – An American Tail (Fievel) Thumbelina, A Troll In Central Park, Anastasia, All Dogs Go To Heaven. Toch wel mijn favoriete tekenfilms (non-Disney), allen zijn ze van de geweldige Don Bluth. Mijn held!

Zijn eigen tekenstijl is waarom ik zo’n liefhebber ben van deze schrijver / regisseur, die tevens ook voor Disney gewerkt heeft. Zijn werk heeft over het algemeen iets duisters op een eigen unieke manier, emotionele films die je kippenvel bezorgen en een prachtige tekenstijl. Kort door de bocht gezegd: het duistere antwoord op Disney.

Deze held heeft dus ook games op zijn naam staan: Dragon’s Lair uitgebracht voor o.a. de Game Boy, SNES en NES. Deel 1 van de Dragon’s Lair trilogy  is oorspronkelijk uitgebracht in 1983. Space Ace (PC) is de opvolger en de trilogy sluit af met Dragon’s Lair II: Time Warp.

Benieuwd waar ik zo enorm enthousiast over ben, bekijk dan de trailer van Dragon’s Lair Trilogy hier:

Wat is de bedoeling? In de traditionele Dragon’s Lair kruip je in de huid van ridder Dirk the Daring en je krijgt de missie om de prinses uit de klauwen van een kwaadaardige draak te redden. Een echte classic in het gaming-genre, dus eigenlijk MOET je deze een keer gespeeld hebben.

Opvolger Space Ace gaat over Ace! Als zesjarige ruimteheld dien je de aarde te redden en Commander Borf te verslaan.

Deel 3: Dragon’s Lair II: Time Warp gaat opnieuw over Dirk the Daring. Hij moet Prinses Daphne redden van de kwaadaardige tovenaar Mordroc.

Extra interessant is dat er als extra’s ook nog interviews met de makers bij zitten en de delen als een film te bekijken zijn!

Voor deze trilogy zijn alle spellen compleet geremastered om aan de game-eisen van nu te kunnen voldoen. Ik kan niet wachten! De game is verkrijgbaar via Steam en in de eshop van Nintendo Switch.

Psstt! In 2016 is er zelfs via https://www.indiegogo.com/projects/dragon-s-lair-returns#/ een crowdfundingsactie opgezet om Dragon’s Lair naar het grote doek te halen. Ik acht de kans klein, maar wanneer de film ook hier draait zit er in ieder geval één mega-fan in de bioscoop! Wat vindt jij van Don Bluth’s Dragon’s Lair Trilogy?

© Digital Leisure, Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.