Veel mensen die ik ken hebben Farm Ville wel gespeeld, of tijdens tv kijken of heel serieus. Na een tijdje als je zo’n spel lang gespeeld hebt begin je het toch een beetje zat te worden en bloedt het een beetje dood. Farm Ville franchise zijn daarom met een soort spin-off gekomen, namelijk: Farm Ville Tropic Escape!

In Farm Ville Tropic Escape kom je, zoals de naam doet vermoeden, op een tropisch eiland terecht en daar knap je een strandhuis op. Dit is nu je nieuwe bedrijf waar je strandhuisjes hebt waar je gasten ontvangt. Daarnaast kun je natuurlijk allerlei producten maken, gewassen onderhouden, fruitbomen planten en je dieren onderhouden. Dit lijkt allemaal op de originele Farm Ville, behalve dat het nu natuurlijk tropische planten etc. zijn. Je hebt nu dus een palmboom met kokosnoten in plaats van een appelboom. Je plant ananas en rijst in plaats van graan en je onderhoudt een everzwijn in plaats van een koe. Verder kun je duiken in het koraalrif naar schatten en heb je een dolfijn die vissen voor je vangt.

Het eiland is erg groot en je weet dus meteen dat naarmate je levels hoger komt je meer kunt gaan ontdekken en er meer spelelementen bij gaan komen. Zo kun je andere tropische eilanden bezoeken en kunnen vrienden elkaar helpen, maar er komen ook echt op je eigen eiland onderdelen bij. Je kunt steeds meer producten maken en krijgt ook steeds meer machines en gewassen erbij. Als je level vijf bent kun je een beachclub joinen en dan heb je dus een groepje waar je hulp aan kan vragen en waar je producten van kan kopen als zij dat in hun winkel hebben liggen.

Het spel is gratis, maar er zijn wel in-game aankopen mogelijk. Het is absoluut niet noodzakelijk om te betalen in dit spel, maar zou je niet betalen moet je wel wat meer geduld hebben. Ik heb, zoals altijd, al snel mijn boothuis en silo vol en moet dus rustig onderdelen sparen om deze te kunnen vergroten. Het makkelijke aan Farm Ville was dat je bepaalde boerderijen kon opslaan om daar de winkel te kunnen bezoeken, omdat hogere levels altijd heel veel uitbreidingsonderdelen over hadden. Hier is dat niet mogelijk. Je krijgt random shops te zien en dit reset elke 3 minuten. Je kan ook alleen de winkels zien van de mensen in jouw beachclub en helaas niet als je een eiland bezoekt.

Het doel van het spel moet je toch een beetje zelf bepalen. Eigenlijk is het gewoon blijven levellen en blijven uitbreiden tot je het niet leuk meer vindt. Het kan een soort competitie worden met mensen die je kent die het ook spelen, of je kan jezelf bepaalde doelen opleggen. Het spel heeft in ieder geval altijd wel een nieuw doel voor je en dat kunnen checklists zijn, het verkoop bord voor je gasten of een nieuwe uitbreiding.

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.