Na eerder dit jaar bekend te hebben gemaakt dat de populaire racevoetbalgame Rocket League free-to-play zou gaan worden, is er dan eindelijk een datum vastgesteld waarop deze veranderingen daadwerkelijk doorgevoerd gaan worden. Vanaf 23 september zal Rocket League gratis te spelen zijn en hiermee ook verdwijnen van Steam. De game zal dan, voor nieuwe PC-spelers, enkel te downloaden zijn via de Epic Games Store.

Mocht je de game al in je bezit hebben op Steam, dan zul je uiteraard de game alsnog vanaf hier kunnen opstarten. De game blijft dus in je Steam Library staan. De migratie van Steam naar de Epic Games Store is alleen van invloed op nieuwe spelers, die de game op nog geen enkel platform bezitten. Mocht je de Rocket League nog niet hebben en je zet de game in je verlanglijst op de Epic Games Store, dan zul je bij de lancering een coupon van 10 euro krijgen, die besteedbaar is voor games en add-ons in de Epic Games Store, bij bestedingen van meer dan 15 euro.

Spelers die de game al in hun bezit hebben, zullen een aantal goodies krijgen, om zo hun Rocket League-aankoop te compenseren:

  • Alle Rocket League DLC die uitgekomen zijn voordat de game free-to-play gaat
  • De “Est. 20XX” titel, dat weergeeft in welk jaar de speler voor het eerst Rocket League is gaan spelen
  • 200+ Common items die worden geüpgraded naar “Legacy” kwaliteit
  • Golden Cosmos Boost
  • Dieci-Oro Wheels
  • Huntress Player Banner

Hoewel dit de grootste verandering is binnen de wereld van Rocket League, zal er voor huidige spelers in principe niet heel veel veranderen. Cross-Play wordt nog steeds ondersteund, waardoor je nog steeds gematcht kunt worden met spelers die de game op een ander platform spelen. Alleen zul je nu dus ook, mits je op Steam speelt, gematcht kunnen worden met spelers die de Epic Games Store-versie van de game hebben.

Daarnaast zal binnenkort ook het Llama-Rama-evenement van start gaan, dat geheel in het teken staat van de lama uit de battle royale-game Fortnite. Wat dit evenement verder precies inhoudt, dat zal pas bekend worden gemaakt bij de officiële onthulling van het Llama-Rama-evenement.

Bekijk hier de cinematic trailer voor Rocket League Free To Play:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.