Zoals jullie weten ben ik moeder en inmiddels heb ik al een aantal keer een traktatie mogen (moeten) maken voor mijn dochter. Maar om tot een leuke traktatie te komen heb ik me rot gezocht op Pinterest en nu kwam ik via Facebook de onderstaande traktatie tegen, gemaakt door Mirjam, ook moeder, gamer en creatieveling!

Mirjam heeft voor ons foto’s gemaakt en een stappenplan hoe de traktatie tot stand is gekomen.

Benodigdheden:
* Groen papier
* Plastic bekertjes
* Kleurenprinter en papier
* Lijm/pritt stift
* Plakband
* Schaar
* Rietjes
* Traktatie


Meet de grootte van de plastic bekertjes en knip stroken van het groene papier in dat formaat. Knip ook smallere stroken van het groene papier.


De brede strook rol je om een plastic bekertje en lijm de uiteinden aan elkaar vast. Lijm ook de bovenkant aan het plastic bekertje vast.


Zo ziet de onderkant er dan uit, zie de foto hierboven.


Aan de bovenkant van het bekertje rol je de kleine strook en plak de uiteinden aan elkaar vast. Deze zitten vaak niet goed vast, je kunt met een plakbandje of lijm aan de binnenkant dit steviger vastplakken.

Je buis is nu klaar!


Zoek op internet een leuk plaatje van bijvoorbeeld, in mijn geval een springende Mario, zodat het straks lijkt alsof Mario uit de buis springt.


Je kunt natuurlijk ook een ander leuk plaatje kiezen bijvoorbeeld van Luigi, een paddenstoel of bloem etc. Zorg ervoor dat je het plaatje gewoon maar ook gespiegeld afdrukt! Knip de plaatjes uit (wat een rot klus was, voor 28 kinderen oftewel bijna 60 plaatjes knippen!)


Lijm de plaatjes aan de witte zijde met lijm of pritt stift en plak ze tegen elkaar met een rietje ertussen.


Knip het rietje aan de onderkant wat af om de juiste hoogte te krijgen. Plak het rietje aan de binnenkant van het plastic bekertje vast met een plakbandje.


Vul het bekertje met wat lekkers/een speeltje of wat je ook maar wilt trakteren.


En klaar is kees
!

Dank je wel Mirjam Akkerman-de Bruijn voor het maken van deze leuke Traktatie en de uitleg die je met ons wilde delen!!

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.