Enige tijd geleden kwam de Nintendo 3DS-game Mario Party: The Top 100 uit. Een game dat 100 minigames bevat uit Mario Party-serie. De grote meerderheid van deze minigames heeft een make-over gekregen. Als je deze minigames naast elkaar zet, dan zie je enorme verschillen. Benieuwd? Lees dan verder!

Mario Party: The Top 100 kwam in december 2017 uit op de Nintendo 3DS. Echt een leuke game waarbij ieder Mario Party-fan zijn hart op hol slaat. Heb je de game nog niet gespeeld, lees hier de review die ik geschreven heb. De minigames die een make-over hebben gekregen zijn met name de wat oudere minigames. Het zijn vooral minigames uit de eerste drie Mario Party-games die op de Nintendo 64 zijn verschenen. Betere graphics, soepele besturing, strak kleurgebruik en soms (met pijn in mijn hart) nieuwe achtergrondmuziek. Dat laatste vind ik erg jammer, want zonder de oude muziek mis je dat nostalgische gevoel. Ach, gelukkig hebben we YouTube nog.

Ik hoor je denken: hoe groot is het verschil tussen de oude en vernieuwde minigames? Nou, ik zal het aan jou laten zien door middel van dit filmpje. Links verbeterde Mario Party: The Top 100-minigames en rechts de originele uit een van de Mario Party-series.

Zoals je kan zien zijn de oudere games wel een stuk verbeterd in grote opzichten. De personages zijn trouwens ook minder blokkerig geworden. Meer natuurlijker. Ben ik blij met de vernieuwde minigames? Ja, in grote lijnen wel. Ze hebben mijn favoriete minigames teruggebracht naar de Nintendo 3DS, die ik op elk moment van de dag kan spelen ongeacht waar ik ben. Besturing is goed en graphics zijn sterk verbeterd, maar de wat oudere stijl had wel iets. Ik ben ermee opgegroeid en heb deze tot op de dag van vandaag met veel plezier gespeeld. De oude minigames zullen altijd wel een speciaal plekje in mijn hart houden.

Wat vind jij van deze vergelijking: oud versus nieuw?

Wendela

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.