Het is weer een tijdje geleden dat de partygame Super Mario Party uit is gekomen op de Nintendo Switch. Een zeer vermakelijke game die je samen met familie en vrienden kan spelen. Door een software-update kan je nu ook tegen andere spelers spelen met verschillende game-modes. Dus…wie gaat er winnen?!

Als sinds Nintendo 64 heeft Nintendo veel Mario Party-games uitgebracht. En natuurlijk kon de Nintendo Switch niet ontbreken. Een succesvolle partygame voor meerdere spelers. Alleen kan uiteraard ook, maar ik snap best dat je je uitgedaagd wil blijven worden. Daarom heeft Nintendo eindelijk een update uitgebracht waarbij je online tegen medespelers kan spelen. Jippie!

Na het installeren van de gratis software-update, kunnen spelers met een Nintendo Switch Online-lidmaatschap online samenspelen. Dat kan met vrienden die je in jouw Nintendo Switch-vriendenlijst zit en ook de game bezitten. Door het delen van een wachtwoord is het ook mogelijk om met andere spelers te spelen. Wat ook fijn is dat spelers met vrienden kunnen voicechatten via de Nintendo Switch Online-smartphone-app.

Voorheen kon je wel online Super Mario Party online spelen, maar de enige game-mode was max. 10 minigames spelen. Niet echt heel bijzonder dus. Want waar het echt omdraait bij Super Mario Party is de game-mode Mario Party. Max. 4 spelers rollen een dobbelsteen om over diverse spelborden te racen en aan minigames mee te doen. En gelukkig is deze o.a. beschikbaar in de nieuwe update. De volgende game-modus zijn online speelbaar met maximaal vier spelers:

  • Mario Party: Kies uit 20 speelbare personages en laat de dobbelsteen rollen om over diverse spelborden te raden. Neem deel aan minigames om munten te verdienen en geef ze uit aan voorwerpen of sterren. Wie met de meeste sterren eindigt is de winnaar!
  • Partnerparty: Twee spelers moeten als duo samenwerken om de meeste sterren te pakken. Elke speler kan vrij over het speelbord bewegen om op sterren te jagen, wat volop ruimte biedt voor slimme strategieën en tactische duels.
  • Minigames: Van de 80 minigames in de game zijn er 70 online speelbaar, zodat spelers tegen elkaar kunnen strijden in diverse hectische maar o zo vermakelijke minigames.

De gratis software-update is nu beschikbaar. Voor meer informatie over Super Mario Party vind je op de officiële Nintendo-website.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.