Als je denkt alle toetsenborden te kennen dan heb je het mis. Razer heeft een toetsenbord waar je eten en stof tussen vandaan kan halen. Niet alleen dat, ook schijnen er prachtige lampjes en heeft dit toetsenbord een metalen uitstraling.

20161111_132500

De Razer Blackwidow X Chroma is eenvoudig aan te sluiten door middel van één usb. Aan de onderkant zitten twee pootjes om het toetsenbord iets omhoog te liften, een gleuf om kabels weg te werken en vijf viltjes die er voor zorgen dat je toetsenbord goed vast staat en niet gaat krassen op je tafel.

20161111_132802

Er valt mij meteen iets op aan het uiterlijk. Dit keer heeft Razer geen hard plastic gebruikt maar metaal. Dit geeft het toetsenbord een stoerdere en robuustere uitstraling. Naast de keuze van het materiaal valt mij op dat er geen omhulsel om de toetsen zit. Je kan dus gemakkelijk je kruimels en stof tussen de toetsen vandaan halen. Een nadelig puntje is dat er geen geluidsdemping is dus je best hard alle toetsen hoort tikken. De letters en cijfers hebben een duidelijk te lezen lettertype en worden in sommige gevallen goed ondersteund door icoontjes.

20161111_132819
20161111_132857

Het toetsenbord heeft geen macro keys maar kent wel een handmatige invoeren van deze optie. Zo kan je in het Razer menu op je computer zelf je macro’s opnemen en toepassen op een knop naar keuze. Verder kan je in dit menu van alles van belichting aan passen. Niet alleen kan je zelf elke toets naar keuze aanpassen ook zijn er kleuren programma’s die je aan kan zetten. Denk hier bij aan: de bekende regenboog golven, alles één kleur, rustig van kleur veranderen in Spectrum cycling, een Breathing methode waar de lichtjes aan en langzaam uit gaan en weer aan net als je ademhaling, reagerende toetsen waarbij alleen de geraakte toetsen van kleur veranderen, Ripple waarbij het een soort waterdruppel is die golft over het toetsenbord en Starlight. Starlight is denk ik mijn nieuwe favoriet want willekeurige toetsen lichten op in willekeurige kleuren net als een sterrenhemel. De led verlichting zit niet in de toetsen zelf maar op de plekken op het bord. Dit zorgt voor een feller effect een makkelijk schoon te maken knoppen.

20161111_132802_razermenu

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over dit toetsenbord Razer. De knoppen zijn goed te lezen, de kleuren zijn duidelijk en er valt veel aan te passen. Wat is wel mis is de mogelijkheid om een microfoon of headset aan te pluggen maar daar tegenover staat wel dat dit toetsenbord maar één usb plek nodig. Het geluid dat de toetsen maken vind ik wel vrij luid en ik weet niet of het mij op lange termijn zal gaan frustreren, zeker als je met meerdere in één ruimte zit.

+ De instellingen van de lampjes.

– Het harde geluid die de knoppen maken.

Kopen als je: van hard metaal, lampjes en Razer houdt.

Bewaren

Bewaren

One Comment on “Gearview: Razer Blackwidow X Chroma (Toetsenbord)”

  1. Dat geluid komt omdat het een mechanisch toetsenbord is. Ik heb overwogen heb te kopen maar ik ben nog teveel gehecht aan mijn Logitech G15. Ik vind het ontbreken van macro toetsen ook een gemis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.