Ruim een maand geleden was er een mogelijkheid om je in te schrijven voor de open beta van Steep. De beta is vanaf vandaag tot maandag 14 november online. Ik heb vanmorgen al een kijkje genomen op de skipiste en zal jullie alles vertellen over de Steep open beta.

steep-early-access2016-11-10-13-58-2

Mijn eerste reactie is echt waanzinnig. Ik ben een groot fan van snowboard games en heel blij de beta te mogen spelen. Steep bevat vier extreem sporten. Snowboarden, skiën, Wingsuit vliegen en paragliden. Tijdens de introductie wordt alles haarfijn uitgelegd. Het schakelen tussen deze vier sporten is heel gemakkelijk gedaan d.m.v. een knop op je controller. Ja dat leest het goed ik speel Steep met een controller op mijn computer. Dit vind ik handigere met de besturingen en ben ik ook gewend.

steep-early-access2016-11-10-13-51-21

Na een korte introductie in op de piste kan je vrij spelen en mag je kiezen wat je gaat doen. Een menu in de bergen laat je zien wat voor opdrachten je kan doen. Door eremetaal te winnen kan je kleding stukken vrijspelen. Er is ook een mogelijkheid om spullen te kopen met geld dat je ingame verdient of door uitdagingen of verhalen te voltooien. Ik ben hier altijd een groot voorstander van want niets is leuker dan je eigen draai te geven aan een videogame door je karakter helemaal aan te kunnen passen. Steep bevat wel drie vrouwelijke karakters en vijf mannen.

steep-early-access2016-11-10-15-2-38

steep-early-access2016-11-10-14-30-30

Acties die je maakt kan je op verschillende manieren terug zien. Zo is er een third person view maar zijn er ook Go Pro camera’s die je de kans geven om te kijken vanaf de helm van de sporter of een vooraanzicht geven. De game heeft stoere muziek die je echt een extreem sporter gevoel geven. Als je verkeerd land in de sneeuw dan hoor je botten breken en zie jouw sporter even op de grond liggen waarna hij de draad weer oppakt en verder kan rijden.

steep-early-access2016-11-10-13-32-0

Zoals ik al zei vind ik Steep echt een geweldig spel. Ik kan er snelheid en trucjes in kwijt. Ook zijn er veel opdrachten die je kan voltooien en kleding die je vrij kan spelen. Voor een open beta ziet het er behoorlijk goed uit. De beta bevat een open wereld waar je kan racen met andere zonder enig probleem.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.