Je ziet het steeds vaker: episodische games. Vooral ontwikkelaar TellTale is er groot mee geworden en het brengt dan ook het ene na de andere episodische avontuur uit. De Female Asking Questions wil weten: wat vind jij van episodische games?

Artikel_FAQ_Maike

Ik heb tot nu toe geen episodische games gespeeld, dus ik vind het moeilijk te beoordelen. Echter, zolang de prijs van de hele game (alle episodes) dan niet te hoog wordt, heb ik er geen problemen mee.

Artikel_FAQ_Celine

Voordat Star Wars Battlefront was geladen op mijn Xbox One, kon ik al een startklare versie spelen. Hierin was ik Darth Vader met een light saber. Dit vondi k super episch om rond te lopen/vliegen als Darth Vader net als in de film.

 

Artikel_FAQ_Patricia

In een keer de hele game. Ik speel wanneer ik wil en ik vindt het niet tof dat een uitgever voor mij gaat beslissen wanneer ik ga spelen. Ik kan me ook niet echt voorstellen dat het leuk is, ik weet dat het niet leuk is. Er was eens een casual game (Delicious Emmelie) en daar kwam toen elke week maar twee levels van uit om te spelen. Zit je er net lekker in, is het alweer afgelopen. Dus niet teveel van die flauwekul, gewoon die games volledig uitbrengen. Anders gaan ze maar werken met uitbreidingen!

Artikel_FAQ_Sandra

Ik heb sinds kort mijn allereerste episodische game in huis: Minecraft Storymode. Het Minecraft deel terzijde, vind ik het idee dat je een tijdje moet wachten op het vervolg wel heel leuk. Ik kijk echt uit naar de release van het volgende deel en speel dan direct weer verder. Het enige vervelende is dat je in de tussentijd andere games doet en daarom weer even uit het gevoel van de game bent. Dat is wel jammer.

ELISE

Ik vind het zeker niet erg als een game in episodes uitkomt omdat het net als met een tv-serie iets is om naar uit te kijken. Ik vind het alleen niet goed om het enkel te doen om meer geld te verdienen.

Artikel_FAQ_Sam

Persoonlijk vind ik episodische games helemaal niet erg, ik vind ze zelfs heerlijk. Het is net alsof je een serie kijkt maar dan ook mee mag spelen. Net als vele anderen vond ik Life is Strange heerlijk om te spelen. Het enige nadeel aan een episodische game is het wachten op het volgende deel. Maar anderzijds moet ik aangeven dat ik bij sommige niet episodische games ook het gevoel heb dat de game niet af is. Bij deze games droom ik dan zelf verder over hoe ze verder zouden gaan.

Artikel_FAQ_Laura

Ik ben dol op episodische games! Niet in de eerste plaats omdat ik het nogal druk heb dus steeds een paar uurtjes weer in een gamewereld steken heel ontspannend is (soms voel ik me namelijk schuldig als ik uren achter elkaar game), maar het is ook tof omdat je tussen het verschijnen van afleveringen door toch vaak nog even aan de game denkt en dat is heel erg gaaf. Andere games blijven ook wel even hangen natuurlijk, maar nu is dat verspreid over een langere periode. Ik heb net Game of Thrones afgerond, maar mijn favoriet is absoluut Life is Strange, zeker voor vrouwen een hele mooie game omdat het over vriendschap tussen twee jongedames gaat. Een heel mooi, emotioneel verhaal met een geweldige soundtrack, je moet hem spelen!

Wat vind jij, zijn episodische games een goede ‘trend’ of heb je liever alles in een keer?

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.