Het ziet er idioot uit, hoe stoer je er ook bij probeert te kijken. Toch zetten veel gamers hem graag op: de VR-bril. Of het helemaal gamen gaat overnemen, dat weten we nog niet, helemaal omdat niet iedereen dat neppe realisme aankan. De Female Asking Questions wil daarom weten: wat zijn jouw ervaringen met VR-brillen?

Artikel_FAQ_Maike

Ik heb tot nu toe een keer een VR-bril mogen proberen met een game die zich afspeelt in de ruimte Dit was een ontzettend leuke ervaring. Het is alleen jammer dat ik nogal last heb van motion sickness en hierdoor kan ik en VR-bril niet heel lang op hebben. Ik hoop dat ze hier wat op kunnen verzinnen.

Artikel_FAQ_Sandra

Ik heb tot nu toe één keer de Oculus Rift mogen proberen bij een schoolproject. Het was een door studenten gemaakte simulatie van een achtbaan in de ruimte waarbij je je onder andere moest focussen op de vliegende objecten naast de achtbaan zoals kubussen- en piramide-vormen. Nu moet ik zeggen dat ik sinds mijn vierde al een zware reisziekte te pakken heb waarbij ik soms een ritje naar de supermarkt met de auto al niet kon doen. Ik maakte me daarom ook behoorlijk zorgen… Ik heb geen moment last gehad van duizeligheid of misselijkheid. Het was een hele leuke ervaring en ik zou graag nog een keer een VR-bril willen proberen!

Artikel_FAQ_Laura

Ik heb Oculus weleens op gehad en een oorlogsvliegsimulator gespeeld. Ik vond het eerst even wennen, maar als je eenmaal om je heen hebt gekeken en je niet meer zo bewust probeert te zijn van het feit dat er allemaal mensen om je heen staan, dan is het een geweldige ervaring. Ik zie mezelf nog niet alle games zo spelen, maar de vliegsimulator was mooi en spannend. Ik ben altijd al een groot voorstander geweest van nieuwe technieken om te gamen en ik kan de VR-trend dus alleen maar toejuichen. Ik heb er enorm van genoten met die simulator, zelfs (of misschien wel juist!) toen het vliegtuig crashte.

Artikel_FAQ_Mirjam

Zeer goed! Kort geleden heb ik die van Sony mogen proberen. Ik was voorheen eigenlijk erg sceptisch. Nu ben ik helemaal om, ik kan er maar een ding over zeggen en dat is; ‘WAUW!!’. Het is echt een beleving. Hopelijk worden hier echt mooie avonturen games voor geproduceerd.

 

Artikel_FAQ_Patricia

Ik heb tot op heden geen ervaring met VR-brillen. Eerlijk gezegd weet ik ook niet of het wat voor me is. Ik zit niet te wachten op de mogelijke motion sickness en barstende koppijn na een ‘spelletje’.

Artikel_FAQ_Sam

 

 

 

Ik heb inmiddels heel wat VR-bril ervaring inmiddels met verschillende simulaties. Mijn eerste ervaring was tijdens een kunst event waarbij ik veel pixels zag en kreeg ik het gevoel alsof ik naar een oud televisiescherm keek. Dit vond ik behoorlijk teleurstellend aangezien ik zoveel enthousiaste verhalen had gehoord. Gelukkig heb ik inmiddels ook wat positieve ervaringen aan mijn lijstje mogen toevoegen. Zo heb ik tijdens Gamescom bij Ubisoft een enorm gave ervaring gehad. Het is een ontwikkeling waar we nog flink mee aan de slag moeten maar er zijn een aantal bedrijven al op de goede weg. Ondertussen ben ik ook heel erg benieuwd naar de Hololens.

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.