De al wat oudere fans van strategy games zullen de titel van deze game wel herkennen. Eind ‘93 kwam er een spel uit voor MS-DOS genaamd Master of Orion, een turn-based sciencefiction strategie spel waarbij je heel klein begint maar langzaamaan het hele universum zult overnemen.

Dit spel was één van de eerste, misschien wel dé eerste game in zijn genre waarbij je tegen de computer strategische zetten moest doen om zo het universum te veroveren. Master of Orion is inmiddels door de jaren heen vaak nagemaakt of gebruikt door andere developers. De game was zo goed dat ook de grote community er geen genoeg van kon krijgen. Vaak werden de games een beetje onder de radar uitgegeven, maar nu is er toch wel een heel groot bedrijf dat zich inzet voor deze game.

game_masteroforion

Wargaming, de uitgever die we natuurlijk allemaal kennen van World of Tanks, World of Warships en World of Warplanes gaan zich verdiepen in een nieuwe versie van Master of Orion. Ze zullen voornamelijk alle goede dingen uit deel één en deel twee halen en hier op door borduren, zonder al te veel van de originele game af te wijken. Ze proberen zo goed mogelijk naar de fanbase te luisteren, die tot op de dag van vandaag nog bizar groot is.

Het lijkt een vreemde stap van Wargaming om een game zoals deze te gaan maken, maar ergens liggen hier natuurlijk ook wel de roots van alle strategie games. Misschien niet zoals ze nu vaak speelbaar zijn: online en met heel veel andere spelers, maar voor de nostalgische waardes of om even rustig een paar uur achter je PC te spelen en dat je jezelf niet druk hoeft te maken om de andere online gamers. Dan lijkt dit natuurlijk de ideale game te worden.

Zelf ben ik wel overtuigd en dat terwijl ik niet echt een gamer ben die van strategische games houdt. Al zal het waarschijnlijk behoorlijk wat tijd kosten om deze game meester te worden met de miljoenen aan keuzes en opties die je hebt. Ik kan niet wachten totdat we er meer over zullen zien.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.