Wat krijg je als je een aantal BioShock-ontwikkelaars, de inspiratie van Journey en Shadow of the Colossus en een onderwater-mod uit GTA IV bij elkaar voegt? Dan krijg je de zeer bijzondere indie-game Submerged. Onbedoeld kreeg Submerged een tropisch tintje en het thema van de opwarming van de aarde en rijzende zeeniveau’s. Dit alles vertaalt zich in een avontuurlijke gameplay.

img_submerged_3

Als Miku is het jouw taak om voor je jongere broertje te zorgen. Hij is gewond en in een klein vissersbootje heb je hem naar de stad gebracht. In de stad, bovenop de gebouwen, is er namelijk nog een kans dat er hulpgoederen op je liggen te wachten. Je zult de stad moeten verkennen en alle benodigdheden op moeten sporen om je broertje te redden. Met je telescoop kan je in de stad rondkijken om zo goederen te lokaliseren, met het vissersbootje kan je vervolgens hier naartoe reizen om vervolgens de torenhoge gebouwen te moeten beklimmen.

img_submerged_1

Wat er precies gebeurd is met je ouders, de bewoners van de stad en hoe het allemaal zo ver heeft kunnen komen leer je door de omgeving goed te verkennen. Er zijn namelijk overal delen van een dagboek verstopt waarin het verhaal verteld wordt met behulp van tekeningen. Deze delen van het dagboek zijn op kleinere gebouwen verstopt, maar de moeilijkste bevinden zich op de hoogste gebouwen, waar al gauw vier delen verstopt kunnen zitten.

img_submerged_2

Het spel heeft een serene sfeer, met een dag en nacht cyclus waarin je de stad op je eigen tempo kan verkennen. De omgeving is omgeven door natuur en levende wezens, die je stuk voor stuk kunt ontdekken. Lekker dobberen op het water, klauteren op gebouwen en rondturen met je telescoop.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.