De E3-koorts is sinds gisteren pas echt keihard voelbaar en er wordt ondertussen zoveel met aankondigingen en trailers gesmeten, dat we ons af en toe gewoon lekker in een hoekje willen terugtrekken tot alle presentaties beginnen. Helemaal nu het vrijdag superheet weer wordt, is het tijd om lekker met een boekje in de tuin te zitten. Vandaar dat de Female Asking Questions wil weten: welk videogame artbook is jouw favoriet?

Artikel_FAQ_Heather
Nog nooit een artbook van een videogame gehad en ze interesseren mij eerlijk gezegd ook niet echt.

Artikel_FAQ_Sandra
Eerlijk gezegd heb ik helemaal geen favoriet. Ik heb maar één artbook en die is van Enslaved – Odyssey to the West, maar dat ik hier nou uren in heb lopen staren is echt niet het geval. Ik vind concept art geweldig van games, maar vaak zoek ik fan art en concept art op internet als ze eens wil zien. Om mijn hele gamekast hiermee te vullen is niet aan mij besteed. Geef mij maar figurines haha!

Artikel_FAQ_Didi
Zelf heb ik niet echt boeken met game art er in. Ik vind sommige plaatjes wel leuk en dan heb ik ze het liefst heel subtiel. Dat je een poster aan de muur hangt waarbij iemand die niet gamed zou zeggen “dat is een mooi kunstwerkje!, in plaats van “oh je bent fan van (game titel)”.

Artikel_FAQ_Mirjam
Final Fantasy vind ik echt de mooiste.

Artikel_FAQ_Maike
Ik moet toegeven dat ik geen video game artbooks heb. Mijn vriend heeft een video game artbook van The Legend of Zelda, genaamd Hyrule Hystoria. Dit boek is echt een prachtige artbook en een aanrader voor elke Zelda fan.

Artikel_FAQ_Sam
Dit vind ik een lastige want er zijn wel een aantal art books die ik erg mooi vind. Zo vind ik de Bioshock art book geweldig vooral omdat ik de stijl van de game zo mooi vind. World of Warcraft prachtig omdat de wereld zo groot en divers is en je een flinke lexicon kunt verzamelen aan boeken. Ik heb wel een aantal WoW boeken en atlassen. Die van de Elder Scrolls Online vond ik meteen prachtig geweldige leren kaft mooie artwork erin en informatie kortom een compleet plaatje.

Artikel_FAQ_Laura
Ik denk dat mijn collega’s al hele goede tips hebben gegeven, maar ik voeg daar graag nog Okami aan toe. Nu is dat sowieso al een game die vooral qua kunst heel erg in het oog springt, maar het boek dar erbij komt dat fantastisch zwart, rood en wit is, ik ben er dol op!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.