Heb jij nog een mooie lege muur waar je eigenlijk nog iets wilt ophangen. Of misschien wou je er wel iets leuks op schilderen maar weet je niet hoe je moet beginnen, of hoelang je het leuk gaat vinden. Misschien is dit dan wel iets voor jou.

Eigenlijk is het één van de simpelste Do it yourselfs. Je hebt er niet veel voor nodig het is niet permanent en je kunt er zo mee klaar zijn.

Als je op het internet kijkt kom je miljoenen dingen tegen die je kunt doen met Washi tape. Voor de mensen die net als mij nu denken aan hele lekkere sushi, dit is het dus niet. Washi tape zijn kleine rolletjes tape met leuke kleuren en of opdrukken. Ze komen inderdaad uit Japan en kunnen echt voor alles gebruikt worden.

Zelf keek ik al een tijdje tegen een kale muur aan waar ik ooit nog iets mee wou gaan doen. Ik had niet zoveel trek om te gaan zitten rotzooien met verf en wou eigenlijk iets simpels wat ik er snel weer van af kon halen als ik het zat was. Het liefst zou ik natuurlijk ook iets game gerelateerd er op willen. Ik bedacht mij dat ik al deze mooie geometrische vormen tegen kwam die met Washi tape op de muur waren gemaakt. Dit ben ik dus zelf ook maar gaan doen maar dan de line art van een Ghost uit Destiny.

Wat heb je nodig:
– Washi Tape (het liefst eentje reserve voor als hij op is)
– Tekening of voorbeeld
– liniaal
– Schaar

Om te beginnen pak je de Washi tape en je voorbeeld erbij, teken het van te voren uit en bedenk dat je vooral rechte lijnen gebruikt. Als je een raster over je tekening heen maakt is het gemakkelijk om dezelfde vormen aan te houden zonder dat je het op de muur moet projecteren. Mocht je in het bezit zijn van een projector dan raad ik je aan deze te gebruiken om het plaatje op de muur te projecteren

Vooraf maakte ik een raster op de muur zodat ik wist waar het midden was en hoever ik naar de zijkanten ging.

Nu kun je beginnen met de buitenste lijnen van je kunstwerk. Ik trok met een rol Washi tape die ik minder mooi vond een raster en ben deze langzaam gaan verwijderen wanneer ik hem niet meer nodig had. Zo weet je precies welk lijntje er in welk vakje hoort. En zelfs dan kwam ik niet altijd helemaal recht uit.

Kijk dat begint al op een ghost te lijken. Het raster heb ik weg gehaalt en langzaam vul ik de tekening met extra strepen en details.

Als laatste check nog even kijken of alle details kloppen en dan ben je alweer klaar. Mocht je het nu toch permanent op de muur willen hebben dan kun je er natuurlijk altijd nog overheen schilderen en hierna de tape weghalen, maar voorlopig laat ik het zo.

Het leuke aan Washi tape is dat je het zo gek kan maken als dat je wilt. Je kunt kiezen uit je eigen favoriete kleur of patroon. Ik koos ervoor om met één kleur te werken maar je kunt natuurlijk ook met vier of tien kleuren werken. Er is één kanttekening aan het plakken van tape, als je een gestuukt muur hebt die niet heel stevig is dan kan het zijn dat je het stucwerk er mee af trekt bij het verwijderen van de tekening.

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.