Het was echt mijn intentie om iedere dag jullie een omschrijving te geven hoe hectisch, druk, leuk, chaotisch, gek en ontzettend overweldigend Gamescom is. Maar toen begon de Gamescom gekte pas echt. Ik had voor Gamescom een ontzettend druk rooster voor mezelf ingepland. Mijn lieve ervaren collegaatjes Didi en Laura hadden me al gewaarschuwd maar goed ik ben net zo eigenwijs als mijn dochter, of zou het juist andersom zijn. Toch heb ik iedere dag bijgehouden wat ik allemaal heb gezien en heb gedaan en wil ik graag met jullie delen hoe Gamescom is dus hier Gamescom dag 2!

Op donderdag had ik net zo’n drukke dag ingepland als op woensdag. Dus om 9 uur stond mijn eerste afspraak op de Unity booth. Gelukkig was ik niet alleen in mijn opstartproblemen. De makers van Among the Sleep waren druk bezig met alles opzetten toen ik kwam aangelopen. Nu is deze game al een tijdje uit maar er is leuk nieuws hij komt ook naar de PlayStation 4, Xbox One en er gaat een VR versie komen. Dat laatste wilde ik graag uitproberen en het voelde heel grappig om in de huid van een tweejarige te kruipen. Ze zijn nog druk bezig om de VR versie te perfectioneren maar zodra dit eenmaal gebeurt is hebben we een ontzettend toffe VR game om naar uit te kijken.

img_gamescom_sam_02

Nadat ik wat hapjes taart had geweigerd was het tijd om naar 2K booth te gaan. Wat was ik blij dat ze heerlijke Latte Machiatto serveerde, wat moest ik huilen toen mijn klunzige ik deze nog geen minuut later omstootte en het al tijd was om naar binnen te gaan bij mijn eerste presentatie daar. Gelukkig sloeg mijn verdriet al snel om door de beelden van Battleborn. Naast kijken naar prachtige beelden en onthulding van een aantal nieuwe karakters mocht ik ook gaan spelen. Je hebt de keuze uit zoveel verschillende karakters en manieren om te spelen. Je kan rond gaan schieten met scherp geschut maar ook gewoon heerlijk met een zwaard rond gaan zwaaien of magie gebruiken om je vijanden te verslaan. Dit is een co-op game die je met iedereen kan spelen en waar je ontzettend veel plezier in zal hebben.

Naast Battleborn mocht ik bij 2K ook een kijkje nemen bij Xcom 2. Het leek me erg leuk om ook die game uit te proberen helaas bleef het daar bij een presentatie. Toch kreeg je zo een goede inzicht van hoe de game gaat worden. De interface is op een leuke manier aangepakt en ziet er overzichtgelijk uit. Grafisch hebben ze zeker goed hun best gedaan. De karakters, mannen en vrouwen, zien er heel normaal uit. Gewone mensen die je zo op straat tegen zou kunnen komen alleen dan digitaal. Je moet nog even tot november wachten voordat je met Xcom 2 aan de slag kan gaan.

De meeste afspraken staan gepland op de business area. Dat is op zich best fijn al mis je hierdoor soms wel de actie van de commerciële beursvloer zelf. Voor mijn afspraak met Hi-Rez studios moest ik naar de stand op de beursvloer zelf. Nu wil ik je niet bang maken maar de beursvloer is een beetje de Efteling op haar drukste dag keer drie. Het is dat ik weet dat er ook in Duitsland onder de 18 geen alcohol geschonken word maar de zwalkende jonge gamers doen anders vermoeden. Nu heb ik menig festival bewandeld en lukte het me altijd om bij concerten naar voren te beuken, dankzij mijn voorliefde voor metal muziek. Dus op zich lukte het me wel om door de menigte op tijd bij de geweldig grote stand van Hi-Rez studio aan te komen.

Een enorme hoge banner met daaromheen tafels met pc’s erop waar enthousiaste gamers Smite of de nieuwe game Paladins aan het spelen zijn. Daaromheen staan groepen gamers als toeschouwer te kijken of te wachten tot ze ook aan de slag kunnen gaan met deze game. De meeste hands-on sessies zijn in een kamertje samen met andere journalisten dus geeft het niet als het niet echt wilt lukken. Hier had ik een volledig publiek achter me staan die zagen hoe goed ik ben in dood gaan! Ach ja ik geef mensen gewoon graag iets om te lachen. Gelukkig waren mijn teamgenoten iets beter en wonnen we toch nog van het andere team.

Hierna mocht ik bij Bethesda op bezoek komen om wat meer te zien krijgen van Fallout 4. Zonder hulp van een blindengeleidehond moest ik mijn plekje vinden in de ontzettend donkere zaal waar we een lange game-play video te zien kregen. Voor de Fallout fan zal er genoeg zijn om naar uit te kijken, comics, veel wapens en dan nog de ondersteuning van je herdershond die erg fijn lijkt samen te werken. Toch vond ik het jammer dat ik niet even de game zelf mocht uit proberen. Maar goed zo lang hoeven we ook niet te wachten tot we zelf aan de slag kunnen gaan dat verzacht de pijn.

img_gamescom_sam_01

Omdat ik graag ook een kijkje neem bij de Indie games ging ik snel naar het Holland paviljoen waar flink wat Indie developers stonden. Het leuke aan het Holland paviljoen is de gemoedelijke sfeer die er hangt. Sommige zijn lekker bezig met het spelen van elkaars games en anderen staan klaar voor een gezellig praatje en er was bier. Samen met Didi heb ik veel indie developers gesproken tot ik het tijd vond om naar de beursvloer te gaan voor Blizzard’s nieuwe expansion aankondiging.

Nu gaf ik eerder al aan dat het druk is op zo’n beursvloer maar echt dit was gewoon hel. Heb je ooit de film What dreams may come gezien? Daar zit een scene in dat Robin Williams zich een weg moet banen door een zee vol verloren zielen. Zo voelde ik me terwijl ik me tussen de zee van zwetende pubers probeerde te voortbewegen. Nu was ik ontzettend benieuwd en ben ik best Blizzard fan maar deze drukte kon ik echt niet aan. Dus even snel een foto gemaakt van de duizenden Blizzard fans en weer snel terug naar de business vloer om tot rust te komen.

Omdat ik graag dwaal besloot ik, na nog wat pintjes te hebben gedronken met een stel gezellige Ieren in de Irish Pub, een rondje over het station in Keulen te lopen. Zo ontdekte ik dat Keulen tijdens Gamescom drie keer meer gevuld is met zwervers dan normaal. Naast de standaard gewone zwerver lagen er hier en daar wat verspreide jonge gamers. De een in een nog half cosplay pak op een dun matje en de ander gezellig met zijn drieën op de koude vloer en hun jassen als kussen. Nu begrijp ik dit ergens wel want hotelkamers zijn verschrikkelijk duur tijdens Gamescom en hostels zitten al vrij snel vol. Dus ja als je dan toch met vrienden bent, het station open is en het weer niet slecht waarom dan niet gezellig buiten slapen?! Is een keer wat anders dan een random kampeernachtje in de natuur.

Zo sloot ik mijn tweede dag op Gamescom af en keek ik alweer uit naar de derde dag. Want op de derde dag mocht ik een hele tijd hangen op de Ubisoft booth. Daarover lees je in mijn volgende Gamescom blog. Daarin ook een aantal tips voor jouw Gamescom bezoek volgend jaar!

img_gamescom_sam_03

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.